Gustavo Dudamels diriģē Lavegas ielās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Venecuēliešu diriģenta Gustavo Dudamela vadībā Teresas Karreno Jauniešu simfoniskais orķestris sniedzis koncertu vienā no bīstamākajām Venecuēlas galvaspilsētas daļām.

Priekšpilsētas Lavegas atkritumiem pilnās ielas par koncerta norises vietu izvēlējās pats 28 gadus vecais klasiskās mūzikas sensācija Dudamels, kurš pašreiz ir Losandželosas filharmonijas muzikālais direktors.

Svētdien Dudamels pirmo reizi diriģēja publikai brīvi pieejamu koncertu, kurā piedalījās 100 jaunie mūziķi un kuru apmeklējuši aptuveni 5000 cilvēku. "Bērni spēlē, cīnās un dzied, lai padarītu mūsu valsti labāku, lai palīdzētu tai uzplaukt, par to liecina šis koncerts," norādīja Dumadels.

Harismātiskais Dudamels ieņēmis klasiskās mūzikas pasauli triecienuzbrukumā, izpelnoties salīdzinājumus ar tādu leģendāru diriģentu kā Leonardu Bērnsteinu. 2009.gada 23.jūlijā viņš saņēma prestižo Toronto pilsētas Glena Gulda protežē balvu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu