Estelle aptur Dafiju (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Britu R&B mūzikas jaunpienācēja Estelle (Estelle) Apvienotās Karalistes singlu topā šonedēļ apsteigusi velsiešu jauno zvaigzni Dafiju (Duffy).

Estelles singls "American Boy" (video), kas ieskaņots duetā ar hiphopa spīdekli Kanje Vestu (Kanye West) ir pirmais 28 gadus vecās dziedātājas top10 singls. Pirms tam ar singliem "1980", "Free" (2004. gadā) un gadu vēlāk "Go Gone" māksliniece nav tikusi augstāk par 14. vietu. Jaunais skaņdarbs ir pirmais vēstnesis no šonedēļ izdotā studijas albuma "Shine". Platē blakus Kanjem Vestam dzirdami arī Sīlo (Cee-Lo), Džons Ledžends (John Legend) u.c.

"American Boy" apturējis Dafijas piecu nedēļu uzvaras gājienu ar "Mercy" - šonedēļ jaunās velsietes singls 2. vietā. Otrs augstākais jaunums popmūzikas karalienes Madonnas kontā - "4 Minutes" (Warner Bros.), piedaloties Džastinam Timberleikam, 7. vietā. Guillemots ar solistu un harismatisko līderi Faifu Dendžerfīldu (Fyfe Dangerfield) priekšgalā atgriezušies singlu topā 20. vietā ar jauno "Get Over It" (Polydor/Universal), kas ir pirmais singls no arīdzan šonedēļ izdotā otrā grupas studijas albuma "Red".

Ārpus pirmā divdesmitnieka jaunas dziesmas no Natašas Bedingfīldas, Gnarls Barkley, Sema Sparro (Sam Sparro) un kārtējās "jaunās Vainhausas" - Gabrielas Cilmi.

Albumu topā pirmo vietu ar "Rockferry" saglabājusi Dafija, apturot britu roka trio Muse dzīvo koncertierakstu "Haarp" (Helium 3/Warner Bros). Top10 atrodami vēl daži rokmūzikas jaunumi - Mančestras kolektīva Elbow jaunā plate "The Seldom Seen Kid" (Fiction/Polydor/Universal) - 5. vietā, Braiens Adamss (Bryan Adams) ar "11" (Polydor/Universal) - 6. vieta. 9. un 10. vietā divu mūzikas veterānu ieraksti - Maika Oldfīlda (Mike Oldfield) "Music of the Spheres" (UCJ) un Vana Morisona (Van Morrison) "Keep It Simple" (Exile/Polydor). 11. vietā vēl viens jauns albums - amerikāņu alternatīvā roka pārstāvji We Are Scientists ar "Brain Thrust Mastery", 17. pozīcijā britu R&B mūzikas producents un izpildītājs Taijo Kruzs (Taio Cruz) ar "Departure".

Grafs Rīzs (Gruff Rhys), ko daudzi no mums pazīst kā Super Furry Animals līderi, sadarbībā ar elektroniskās mūzikas producentu Braienu Hollonu (Bryan Hollon) aka Boom Bip un citiem viesmūziķiem (Spank Rock, Yo Majesty, The Magic Numbers, Fatlip) ar eklektisku jaunā projekta Neon Neon 80. gadu pop, hiphopa, tehno un britpopa plati "Stainless Style" tikai 67. vietā.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu