Gāmatas autors Ramešs Šresta kopā ar dzīvesbiedri trimdas latvieti Ināru Cedriņu 2004.gadā ieradās Latvijā, ciemošanās laikā pie paziņām un draugiem radās ideja apkopot vienā grāmatā populārākās Nepālas virtuves receptes, ar kurām tika kuplinātas draugu vakariņas.
Ramešs Šresta "Rameša receptes"
Sevišķi tāpēc, ka daudzi draugi vēlējās atkārtot neparastos ēdienus, taču nebija pierakstījuši to receptes. Lai labāk izprastu Nepālas virtuves daudzveidību un eksotiku, jāmin daži fakti par šo zemi: Nepālā mīt vairāk nekā 848 putnu sugas, vairāk nekā 500 tauriņu sugu, kā arī daudzi simti eksotisku augu un dzīvnieku. (Nepālas teritorija aizņem tikai 147,181 km².)Nepālas virtuvi ietekmējušas arī Indijas un Tibetas kulinārijas tradīcijas, piem, uzaicinot jaunlaulātos pirmo reizi pie līgavas vecākiem, galdā jāceļ 84 ēdieni.
Tipiska Nepālas maltīte ir lēcu zupa (dal), tvaicēti rīsi (bhat) un ar kariju gatavots ēdiens (tarkari). Lai lasītājiem būtu vieglāk sagatavot nepāliešu ēdienus, autors ir aprakstījis arī raksturīgāko nepāliešu ēdienu piedevu sastāvdaļas un sagatavošanu.