Roulingas portālā varēs lasīt četrus jaunus stāstus par Hariju Poteru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Britu rakstniece Dž.K.Roulinga (JK Rowling) paziņojusi, ka viņas portālā «Pottermore» tiks publicēti četri jauni stāsti par Hariju Poteru, kuru darbība norisinās ASV. Stāstu publicēšana sākta šonedēļ. To darbība norisinās Cūkkārpas burvestību skolas un Maģijas ministrijas amerikāņu versijās - «Ilvermony» un Amerikas Savienoto Valstu Maģiskajā kongresā.

Jaunajās nodaļās iekļauta Salemas raganu prāva un indiāņu leģendas.

Roulingas grāmatas par pusaugu burvi Hariju Poteru ir starp pasaules veiksmīgākajām grāmatu sērijām. Visā pasaulē pārdoti vairāk nekā 450 miljoni grāmatu eksemplāru.

Jau ziņots, ka Lielbritānijas kinoteātros no 18. novembra būs skatāma filma «Fantastic Beasts and Where to Find Them», kura atvasināta no «Harija Potera» grāmatu un filmu sērijas. Darbība norisinās Ņujorkā 70 gadus pirms Harija Potera sāgā aprakstītajiem notikumiem. Galvenais varonis ir Ņūts Skamanders, kas saraksta mācību grāmatu par burvju pasaules dzīvniekiem.

Foto: REUTERS/Scanpix

Filmas režisors ir Deivids Jeitss, kurš bija pēdējo četru Harija Potera filmu režisors. Galveno lomu filmā spēlē «oskarotais» aktieris Edijs Redmeins.

Roulinga atklājusi, ka «Fantastic Beasts and Where to Find Them» būs pirmā daļa triloģijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu