Jaunajā mūzikas kanālā rādīs arī aizkulises (24)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kopš vakardienas visu diennakti raida jaunais "Latvijas mūzikas kanāls". Papildus mūzikas videoklipiem tajā būs skatāmi arī autorraidījumi — "Nedēļas mākslinieks" un "TOP 10".

Minēto raidījumu vadīšana uzticēta Antrai Lieckalniņai un Līvai Oliņai. Vēl veidotāji sola atspoguļot ne tikai lielāko Latvijas mūzikas notikumu oficiālo norisi, bet arī aizkulises, parādot to, kas parasti no svešām acīm tiek slēpts.

Vasarā vēro pūķus

Kanāla veidotāji uzsver, ka ir gatavi skatītājus pārsteigt ne tikai ar jauniem oriģinālraidījumiem, bet arī ar jaunām, atraktīvām ētera sejām, un ir pārliecināti, ka tas rosinās latviešu mūziķus arvien biežāk veidot savu dziesmu videoversijas.

Jāteic, kanāla veidotājiem izdevies atrast interesantus raidījuma vadītājus: piemēram, Līva Oliņa pašlaik Latvijas Universitātē studē komunikāciju zinātnes, taču viņa paguvusi arī padarboties jauniešu žurnālā "Popcorn", kā arī filmēties "Samsung" reklāmā Krievijas telekanāliem un grupas "Prāta vētra" videoklipā "Thunder Without Rain". Savā CV jaunā raidījuma vadītāja atklāj, ka ziemā joprojām mēģina graciozi iemācīties braukt ar snovborda dēli, bet vasarā vēro pūķus Liepājas pludmalē. "Paralēli tam alkstu iemācīties spēlēt bungas vai vismaz perkusijas!" viņa raksta.

Rosinās padomāt

Kanāla veidotāji stāsta, ka mūziķi un klipu režisori jauno kanālu un tā sniegtās iespējas jau novērtējuši visai atzinīgi, — to apliecinot pēdējā gada laikā tapušo klipu skaits. "Bieži vien, klausoties pa radio kāda jauna izpildītāja veikumu, gribas to sasaistīt ar kādu vizuālu tēlu. Tāpat jauniešiem ir noderīgi redzēt, kā izskatās un sevi pasniedz mūsu mūzikas leģendas. Tieši latviešu mūzikai veltīts kanāls varētu dot šo iespēju, kā arī stimulēt mūziķus vairāk piedomāt pie tā, kā pasniegt savu vizuālo tēlu un celt video profesionalitātes līmeni Latvijā," atzīst "Autobuss debesīs" mūziķis un grupas jaunākā klipa "Tā pudele" režisors Ervings Znotiņš.

Arī režisors un producents Miks Ozoliņš, kura jaunākie darbi ir divi dziedātājas Ellas videoklipi, uzskata, ka jaunais kanāls ir lieliska iespēja savus darba augļus parādīt ne tikai mūziķiem, bet arī klipu režisoriem. Viņiem piekrīt dziedātājs Dons, kuram tikko tapis klips "Light"s Out". Viņaprāt, šāds kanāls Latvijā jau sen bija nepieciešams.

Komentāri (24)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu