Rīgā uzstāsies džeza bundziniece Terija Line Karingtone (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

"Sony Jazz Stage" piecu gadu jubilejas svinībās Rīgas Kongresu namā 8. martā uzstāsies viena no pēdējā ceturtdaļgadsimta lielākajiem džeza brīnumiem - Terija Line Karingtone (Terri Lyne Carrington).

Māksliniece piedalīsies žūrijas darbā un uzstāsies kopā ar "Sony Jazz Stage" laureātiem.

Terija Line Karingtone dzimusi 1965. gadā Medfordā, Masačūsetsas štatā, Amerikā. Terija Line jau kopš bērnības raksta mūziku un uzskata to par neatņemamu savas radošās karjeras sastāvdaļu. Septiņu gadu vecumā Terija saņēma vectēva bungu komplektu, bet jau 11 gadu vecumā viņa ieguva pilnu Bērklijas mūzikas koledžas stipendiju no tās dibinātāja Laurenca Berka (Lawrence Berk). Viens no nozīmīgākajiem viņas sasniegumiem ir iegūtās "Grammy" nominācijas par soloalbumu "Real Life Story", kura tapšanā piedalījušies Karloss Santana (Carlos Santana), Džons Sofīlds (John Scofield), Grūvers Vašingtons (Grover Washington), un par producentes darbu Dianas Rīvzas (Dianne Reeves) albumam "That Day", kas vairākus mēnešu atradās mūzikas topu virsotnēs.

Pēdējā laikā māksliniece nopietni pievērsusies producentes darbam, dziesmu rakstīšanai un sadarbībai ar dažādiem māksliniekiem - Gino Vannelli, Dianne Reeves, David Sanborn, Siedah Garrett, Monique u.c.

"Terijai Linei Karingtonei piemīt kaut kas no brīnuma, jo viņa, būdama vēl bērns, iespaidoja daudz pieredzējušos džeza veterānus un kļuva par vienu no nozīmīgākajām bundziniecēm džeza pasaulē," - Scott Yanow, "All Music Guide".

Starptautiskais džeza mākslinieku konkurss "Sony Jazz Stage 2008" norisināsies divās nominācijās - "Jazz Vocal" un "Jazz Drums" -, un vēl līdz 15. janvārim jauniem džeza māksliniekiem ir iespēja pieteikties konkursam.

Konkurss norisināsies 7. un 8. martā Rīgas Kongresu namā.

Papildu informācija par konkursu: www.sonyjazzstage.lv

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu