Aktieris Ohlobistins iekļauts arī Ukrainas «melnajā sarakstā» (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Krievijas aktieris Ivans Ohlobistins (Иван Охлобыстин), kuru Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs par naidu kurinošiem izteikumiem nolēmis iekļaut «melnajā sarakstā», pasludināts par nevēlamu personu arī Ukrainā, svētdien atklāja Ukrainas Drošības dienesta (UDD) pārstāvis Markijans Lubkivskis.

Viņš atklāja, ka UDD ir saraksts, kurā iekļautas personas, kas ar savām darbībām ir radījušas draudus Ukrainas drošībai.

Lubkivskis pagaidām atteicās nosaukt konkrētus vārdus, bet atklāja, ka sarakstā ir iekļauts Ohlobistins, kuram aizliegts iebraukt arī Latvijā.

Kopumā sarakstā iekļauti vairāki simti personu.

Jau vēstīts, ka Rinkēvičs sestdien savā tviterkontā paziņoja, ka nolēmis iekļaut Ohlobistinu «melnajā sarakstā» par viņa publiski paustajiem izteikumiem, piemēram, «nāvi ukraiņiem», «geji jādedzina krāsnīs».

Tikmēr izdevums «Apostrof» ziņo, ka Ukrainā aizliegts iebraukt arī krievu dziedātājam Josifam Kobzonam.

7. novembrī Rīgā bija paredzēts aktiera radošais vakars.

Šo faktu tviterī komentējis arī pats Ohlobistins. «Dzirdēju, ka man Ukrainā aizliegts iebraukt! Muļķības. Manam tēvam arī aizliedza. Iebrauca. 1943. gadā... ar tanku!»

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu