Kinoteātros Žaka Tati animētais "Iluzionists" (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

19.septembrī plkst.18 kinoforumā "Arsenāls", 21.septembrī plkst.17 kinoteātrī "Rīga" un no 24.septembra "Kino Citadele" būs iespējams noskatīties jauno režisora Žaka Tati animācijas filmu "Iluzionists", informē Inese Apse, "ACME Film" pārstāve.

Animācijas filmā "Iluzionists" beidzot uz ekrāna realizēts Žaka Tati scenārijs, kas uzrakstīts pirms vairāk nekā 50 gadiem. Tiek uzskatīts, ka viņš šo stāstu rakstījis kā personisku veltījumu meitai, no kuras atteicies.

Tati scenāriju realizē režisors Silvans Šomē, kas pie skatītājiem atgriezies pēc septiņu gadu ilgas pauzes pēc pēdējās, "Oskaram" nominētās filmas "Randiņš Belevilā" uzņemšanas.

Leģendārais franču režisors un aktieris Žaks Tati "Iluzionista" scenāriju uzrakstīja 1956.gadā kā tēva mīlestības apliecinājumu meitai.

Lai gan filmas scenāriju režisors Šomē ieguva no Tati meitas Sofijas Tatiševas, kurai veltījums ierakstīts arī filmas titros, Tati ārlaulības meitas Helgas Marī Žannas Šīlas ģimene apgalvo, ka tieši viņa ir īstenais iemesls scenārijam.

Filmas galvenais varonis ir paša Tati animēta versija - iluzionists Tatiševs, kurš apzinās, ka piepeši vairs neiederas laikmetā, kurā pats dzīvo. Lielās skatuves iekaro jaunās rokzvaigznes, tāpēc burvju mākslinieks spiests uzstāties nomales teātros, dārza svētkos, bāros un kafejnīcās. Kādā Skotijas ciematiņā viņš satiek meiteni Alisi. Viņa tic, ka burvju māksliniekam patiesi piemīt pārdabiskas spējas...

Iluzionists Tatiševs izskatās, kustas un uzvedas gluži kā filmās "Ilo kunga brīvdienas" un "Mans onkulis", kuras fragmentu ar pašu Tati uz brīdi ekrānā redz arī "Iluzionista" skatītāji.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu