Madonna atkal atzīta par visbagātāko sievieti mūzikas industrijā (9)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Amerikāņu popdīva Madonna žurnāla "Forbes Magazine" izveidotajā sarakstā arī šogad ieņem pirmo vietu kā visbagātākā dziedātāja pasaulē.

Madonna arī pagājušajā gadā "Forbes" veidotajā bagātāko mūziķu sarakstā bija visbagātākā dziedātāja (4.vieta kopējā vīriešu un sieviešu sarakstā) un pagājušā gada septembrī izveidotajā 2007.gada vispelnošāko mūziķu sarakstā arī bija pelnošākā mūziķe sieviete (3.vieta kopējā sarakstā).

Tomēr šogad žurnāls pirmo reizi izveidojis sarakstu, kurā izvērtēta tikai mūzikas industrijā aktīvo sieviešu bagātība, un 49 gadus vecā dziedātāja, kuras ienākumi no 2006.gada jūnija līdz 2007.gada jūnijam bijuši aptuveni 72 miljoni ASV dolāru (34 miljoni latu), atkal pārliecinoši ieņēmusi pirmo vietu. Turklāt viņas bagātību veicinājusi arī sadarbība ar modes preču veikalu ķēdi "H&M", kā arī viņas "pārdabiskā un nekļūdīgā nojauta par to, kas popmūzikā būs aktuāls nākotnē", sacīja "Forbes" vecākā redaktore Lea Goldmane.

Lielāko daļu šīs naudas Madonna nopelnījusi ar savu pasaules koncertturneju "Confessions", kas kopumā visā pasaulē nopelnīja 260 miljonus ASV dolāru (123 miljonus latu) un kļuva par visu laiku ienesīgāko kādas dziedātājas koncertturneju.

Otro vietu ieņēmusi amerikāņu skatuves un kino veterāne Bārbra Streizande, bet viņai sekoja kanādiešu izcelsmes dziedātāja Selīna Diona.

Streizande, kas savos 65 gados ir vecākā sieviete sarakstā, savā pirmajā turnejā, kopš 2000.gadā viņa paziņoja par došanos pensijā, nopelnījusi 60 miljonus ASV dolāru (28,4 miljonus latu).

Savukārt Diona nopelnījusi 45 miljonus ASV dolāru (21,3 miljonus latu), galvenokārt pateicoties koncertu sērijai Lasvegasas viesnīcā "Caesars Palace".

"Grammy" balvas ieguvēja Šakira sarakstā atrodas ceturtajā vietā, bet piektajā - bijusī grupas "Destiny''s Child" dziedātāja Bejonsa.

Amerikāņu dziedātāja Gvena Stefani, kurai arī pieder modes preču zīmols un smaržas, ir sestā, bet septītajā vietā viņai seko Kristīna Agilera.

Astoto vietu ieņēmusi kantrimūzikas dziedātāja Feita Hila, kura pārī ar savu vīru Timu Makgrovu pagājušajā gadā ieņēma otro vietu, bet pirmo desmitnieku noslēdz grupa "Dixie Chicks" un dziedātāja Meraija Kerija.

Savukārt amerikāņu skandalozā popzvaigzne Britnija Spīrsa nokritusi uz 14.vietu, ziņo "Contactmusic".

Vislabāk apmaksātāko mūzikas industrijas sieviešu pirmais desmitnieks:

1. Madonna - 72 miljoni ASV dolāru (34 miljoni latu); 2. Bārbra Streizande - 60 miljoni ASV dolāru (28,4 miljoni latu); 3. Selīna Diona - 45 miljoni ASV dolāru (21,3 miljoni latu); 4. Šakira - 38 miljoni ASV dolāru (18 miljoni latu); 5. Bejonsa - 27 miljoni ASV dolāru (12,8 miljoni latu); 6. Gvena Stefani - 26 miljoni ASV dolāru (12,3 miljoni latu); 7. Kristina Agilera - 20 miljoni ASV dolāru (9,5 miljoni latu); 8. Feita Hila - 19 miljoni ASV dolāru (deviņi miljoni latu); 9. "Dixie Chicks" - 18 miljoni ASV dolāru (8,5 miljoni latu); 10. Meraija Kerija - 13 miljoni ASV dolāru (6,15 miljoni latu).

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu