Nedēļas jaunumi kinoteātros (12)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Boksa čempiona atgriešanās, ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes pirmsākumi un žigolo piedzīvojumi – tāda tematika ir filmām, kas šonedēļ iznāk uz kinoekrāniem.

Rokijs Balboa

Bijušais smagsvara čempions Rokijs Balboa dodas atpakaļ ringā. Dators, kas simulē boksa maču, nosaka, ka Rokijs ir spēcīgāks par pašreizējo čempionu Meisonu, un drīz vien Rokijs saņem uzaicinājumu no Meisona menedžeriem sarīkot reālu cīņu. Lai sagatavotos, Rokijam jāizsver, vai svarīgs ir iznākums vai tā ir vienkārši viņa vēlēšanās – vēlreiz atgriezties ringā, lai izcīnītu vēl vienu uzvaru. Pēdējo...

Uz kinoekrāniem Latvijā iznāk leģendārā Silvestra Stallones mūža lomas jaunākā versija – filma Rokijs Balboa (Rocky Balboa), kurai pats Stallone ir gan scenārija autors, gan režisors, gan, protams, galvenās lomas atveidotājs.

Divu mēnešu laikā – 140 miljonu dolāru peļņa no filmas izrādīšanas pasaules kinoteātros. Tas ir sešas reizes vairāk, nekā filmas uzņemšanai atvēlētie līdzekļi. Šī ir jau sestā filma slavenā boksera Rokija sērijā. Pirmā uz ekrāniem iznāca pirms trīsdesmit gadiem – 1976. gadā, un pēc tam ar trīs gadu regularitāti sekoja pa turpinājumam. Tikai līdz Rokija piektajam uzlējumam bija jāgaida pieci gadi, un salīdzinājumā ar iepriekšējām filmām tā bija relatīva finansiāla neveiksme, lai Stallone un Rokijs liktos mierā uz 16 gadiem. Starp citu, 1977. gadā Stallone tika nominēts Oskaram kā labākais aktieris un par labāko oriģinālscenāriju, tādējādi ierakstoties šīs balvas vēsturē – līdz tam tikai Orsons Velss un Čārlijs Čaplins vienlaikus bija saņēmuši nominācijas abās šajās kategorijās. Tiesa, Stallone ne tikai nesaņēma balvu – šīs nominācijas Oskaram pirms trīsdesmit gadiem viņa karjerā joprojām ir arī vienīgās. Tiesa, viņš 29 reizes nominēts (arī par Rokija turpinājumiem) Zelta avenei – balvai, kas atzīmē sliktāko sniegumu kino. Bet fakts ir arī tas, Rokija tēls no saviem faniem kopumā pamanījies iekasēt jau vairāk nekā miljardu dolāru...

Labais gans

Stāsts par ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) pirmsākumiem, izstāstīts caur viena cilvēka – Edvarda Vilsona – dzīvi un personību. Būdams godīgs un taisnīgs jauns cilvēks, viņš ticēja Amerikai un bija gatavs ziedot visu, kas viņam dārgs, lai to aizsargātu. Ideālu vadīts, viņš kļuva par vienu no tiem, kas izveidoja CIP. Taču ar laiku organizācija, kurā divkosība un neuzticība tiek uzskatītas par apsveicamām īpašībām, izmaina arī Edvarda personību. Ziedošanās darbam un savai valstij prasa augstu cenu – nākas upurēt ideālus un ģimeni.

Filmā Labais gans (The Good Shepherd) sevi kā režisors otro reizi mūžā apliecina aktieris Roberts de Niro. Debija kā režisoram viņam bija 2001. gadā ar filmu The Score ar sevi, Edvardu Nortonu un Marlonu Brando galvenajās lomās. Arī šajā filmā de Niro pats sev piešķīris nelielu lomu, turklāt viņš ir arī Labā gana līdzproducents. Galvenajās lomās – Mets Deimons, Andželina Džolija un Alekss Boldvins. Filma saņēmusi vienu nomināciju Oskaram un ieguvusi Sudraba lāci Berlīnes filmu festivālā. Jau 27. martā paredzēts izlaist filmu DVD formātā.

Dārgāks par zeltu

Irēna ir jauna, pievilcīga sieviete, kas viegli iesaistās mīlas dēkās ar vīriešiem, taču tikai gadījumā, ja viņi ir... bagāti. Franču Rivjērā viņa sastop Žanu – glītu jaunu cilvēku, kuru notur par miljonāru. Kad izrādās, ka Žans ir tikai bārmenis, kurš iztiku pelna, strādādams gadījuma darbus, viņa nekavējoties puisi pamet. Žans savukārt nolemj būt kādas bagātas kundzes pavadonis un lūdz Irēnai padomu, kā kļūt par pirmklasīgu žigolo. Pamazām Irēna un Žans saprot, cik ļoti viņi viens otram pieķērušies, taču kā lai turpina ierasto bagātnieku dzīvesveidu bez naudas?

Bez boksa un CIP kino faniem jauns piedāvājums romantiskās komēdijas žanrā – Dārgāks par zeltu (Hors de Prix), kurā galveno lomu atveido franču kino zvaigzne Odrija Totū.

Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu