Indijas kinoindustrijas pārstāvji pauduši vēlmi sadarboties ar Latviju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas vēstniecību Indijā apmeklējis Karnatakas Filmu akadēmijas priekšsēdētājs Radžendra Sings Babu, kurš sarunā ar vēstnieku Aivaru Grozu apspriedis ieceri rīkot akadēmijas priekšsēdētāja vadītas delegācijas vizīti Latvijā šī gada pirmajā pusē, lai klātienē iepazītos ar filmēšanas iespējām un vietējiem kino nozares profesionāļiem.

Tikšanās laikā vēstnieks vērsa akadēmijas priekšsēdētāja uzmanību uz Latvijas kinematogrāfijas senajām tradīcijām, panākumiem mūsdienu starptautiskos kinofestivālos, kā arī Latvijas filmu dienām, kas pagājušajā mēnesī norisinājās Deli, informēja Ārlietu ministrijā.

Indijas pārstāvis pauda pārliecību, ka kinoindustrija tieši ietekmē Indijas biznesa, izglītības un tūrisma tendences. «Populāras Indijas filmas uzņemšana jūsu valstī radīs ievērojamu interesi visā Indijas sabiedrībā,» sacīja Sings Babu.

Līdzās filmēšanās iespējām Latvijas teritorijā akadēmijas priekšsēdētājs interesējās par kultūras apmaiņas un studentu apmācības programmām, piesaistot Latvijas kino ekspertus.

Karnatakas štata valdības paspārnē izveidotā filmu akadēmija ik gadu organizē prestižo Bangalores Starptautisko filmu festivālu un cieši sadarbojas ar producentu kompānijām visā Dienvidindijā-Karnātakā, Tamilnādā, Andrapradešā -, kas pēc saražoto filmu skaita vairākkārt pārspēj starptautiski vairāk zināmo Mumbajā bāzēto Bolivudas kinoindustriju.

Latvijas vēstnieks Indijā Aivars Groza intervijā jau iepriekš sacīja, ka visos Indijas reģionos notiek filmēšana, un šī iemesla dēļ tiek piedāvāts filmēt arī Latvijā.

«Uz vietām, kur tikušas uzņemtas Indijas filmas, dodas arī tūristi. Tieši šī iemesla dēļ Šveice un Brige kļuvušas par Indijas tūrisma mērķiem,» zināja sacīt Groza.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu