Pēc 30 gadu pārtraukuma uz skatuves atgriezīsies Zālītes «Pilna Māras istabiņa»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Jaunajā Rīgas teātrī (JRT) pēc 30 gadu pārtraukuma 22.janvārī uz skatuves atgriezīsies Māras Zālītes dramatiskā poēma «Pilna Māras istabiņa».

Jauniestudējumu veidojusi režisore Inese Mičule, bet lomas atveidos Regīna Razuma, Elita Kļaviņa, Iveta Pole, Ance Strazda, Andris Keišs, Vilis Daudziņš, Gatis Gāga, Varis Piņķis, Andis Strods, Ivars Krasts, Edgars Samītis un Mārtiņš Velps.

Šogad būs pagājuši 35 gadi kopš lugas sarakstīšanas un nedaudz mazāk kopš plašu rezonansi ieguvušā iestudējuma Jaunatnes teātrī. Ir citi laiki, cita paaudze, kurai gribas pārskatīt savu dzīvošanu, meklēt atbildes uz jautājumiem par to, kas dara mūs stiprus, kas vājus. Šo ceļu ejot, var pārdomāt dzīves ideālus, pārliecību un vērtību pamatus, lai turpinātu tiekties, lai neapstātos, neizzustu.

Pēc režisora Viestura Kairiša 2000.gadā iestudētās «Margarētas» «Pilna Māras istabiņa» ir otrs Zālītes darbs, kam ticis gods būt iestudētam JRT. «Gaidu ar satraukumu un interesi, ko iestudējuma talantīgie autori, citas paaudzes cilvēki, būs darbā saskatījuši, ko izvēlējušies par svarīgu, ko par marginālu, ko nolieguši, ko apliecinājuši, kam noticējuši, bet kam ne. Kā JRT lieliskie aktieri iejutīsies sev neierastā poētiskās drāmas stilistikā, vai pieņems to kā jaunu pieredzi,» klāstīja lugas autore.

Mičule skaidroja, ka izrādes lugas materiāls ir ļoti ietilpīgs - sākumā bija daudz jādomā par bērnu, kam nav mātes, kurš ilgojas pēc mīlestības un siltuma. Iespējams, šis bērns nemaz nezina, pēc kā tieši ilgojas, bet ir tukšuma sajūta un vientulība. Kad izkrīt laimīgā loze, bērns rīkojas tā, kā ir mācīts, vai gluži pretēji - kā nav iemācīts. Izrādes tapšanas process liek sevi urdīt, sist ārā no komforta zonas, jo tad, kad parādās reāls labums, veiksmīgā loze, dzīve saliek visu savās vietās.

Iestudējuma «Pilna Māras istabiņa» māksliniece ir Katrīna Neiburga, bet mūziku sarakstījis komponists Rihards Zaļupe.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu