Interneta pirāti atvainojas par Tarantino filmas nopludināšanu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Interneta pirātu grupa «Hive-CM8» atvainojusies par amerikāņu režisora Kventina Tarantino jaunākās filmas «The Hateful Eight» («Pretīgais 8nieks») nopludināšanu pirms iznākšanas kinoteātros, vēsta britu laikraksts «The Guardian». Grupa atvainojās par nodarīto kaitējumu un pauda cerību, ka kinolentes nopludināšana vairos «The Hateful Eight» popularitāti.

«Negribam jūs apbēdināt, bet nebija nekāda hakeru uzbrukuma vai tamlīdzīgi,» teikts grupas paziņojumā. «Mēs ieguvām kopiju no tirgotāja uz ielas, nebija vajadzīga nekāda atšifrēšana. Mēs nebijām vienīgie. Vairākas citas filmas tikušas nopludinātas internetā dažas dienas pirms iznākšanas, bet mēs pie tā nebijām vainīgi. Mēs vēlējāmies dalīties ar šo filmu ar cilvēkiem, kuri nav pietiekami bagāti vai citu iemeslu dēļ nevar noskatīties visas nominētās filmas kinoteātrī.»

«Hive-CM8» norāda, ka filmu lejupielādētājus vienmēr aicinot noskatīties tās kinoteātrī. Grupa apņēmās vairs nekad neizlaist filmu nelegālās kopijas pirms iznākšanas kinoteātros.

«Mēs negribējām nevienam nodarīt kaitējumu. Mēs nedomājām, ka tā tik strauji kļūs populāra,»

uzsver interneta pirātu grupējums.

«Patiesībā mums šķiet, ka ir radīts jauns mediju uzmanības vilnis,» raksta «Hive-CM8». «Visi par to runā, un visi grib redzēt filmu, kas izraisījusi tādu ažiotāžu. Esam pārliecināti, ka tas vairos pārdoto kinoteātra biļešu skaitu. Mēs no sirds ceram, ka ilgākā laika posmā tas palīdzēs producentiem.»

«The Hateful Eight» Pirmajos Ziemassvētkos iznāca simt ASV un Kanādas kinoteātros, kuros var demonstrēt uz 70 mm lentas uzņemtas filmas. Pagājušajā nedēļā kinolente iznāca vairākos citos kinoteātros.

«The Hateful Eight» kases ieņēmumi pirmajās divās nedēļās ir 29,6 miljoni dolāru (27,1 miljoni eiro). Tarantino 2009.gada kinolente «Inglorious Basterds» tādā pašā laika posmā nopelnīja 38 miljons dolāru (34,9 miljonus eiro), kamēr 2012.gada vesterna «Django Unchained» («Atsvabinātais Džango») kases ieņēmumi pirmajās divās nedēļās sasniedza 30,1 miljonu dolāru (27,6 miljonus eiro).

Producents Hārvijs Veinšteins pie filmas pieticīgajiem panākumiem vaino nevis pirātismu, bet gan kases grāvēja «Star Wars: The Force Awakens» («Zvaigžņu kari: Spēks mostas») iznākšanu neilgi pirms «The Hateful Eight».

Kā jau ziņots, Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) noskaidrojis, ka failu apmaiņas vietnēs ievietotā filmas versija iegūta no DVD ar digitālo ūdenszīmi. Eksemplārs tika nosūtīts pazīstamam kino producentam Endrū Kosovam, lai viņš varētu to noskatīties pirms balsošanas par kino balvu ieguvējiem. Kosovs apgalvo, ka filmas eksemplāru neesot saņēmis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu