Kultūras stunda novembrī: sarunas ar Hermani, Baumani, Nīmani u.c.

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Jaunajā televīzijā 360TV arī novembrī katru svētdienu no plkst. 20.00 līdz 21.00 raidījums Satori stunda. Novembrī būs iespēja ieklausīties sarunā ar Alvi Hermani, Signi Baumani, Maiju Doveiku, Jēkabu Nīmani un citām izcilām personībām.

Satori stunda piedāvā intervijas ar personībām, kuru vārdi jau ierakstīti Latvijas kultūras vēstures lappusēs. Pateicoties viņiem, radīti jēgpilni, dziļi un uzrunājoši darbi, kas veidojuši mūsu izpratni par kultūras un mākslas daudzveidību. Šajā svētdienā, 8.novembrī, varēs skatīties interviju ar aktrisi Maiju Doveiku un iepazīt tuvāk animācijas filmu režisores Signes Baumanes radošo personību. Sarunā ar aktrisi Maiju Doveiku būs iespējams uzzināt vairāk par krievu režisora Kirila Serebreņņikova izrādi Raiņa sapņi, kas Latvijas Nacionālajā teātrī iestudēta šā gada sākumā. Kaut arī šajā izrādē Doveika drīzāk iemieso Aspazijas tēlu, Satori sarunas laikā atklājās, ka Rainis viņai ir daudz tuvāks. Savukārt sarunā ar animācijas filmu režisori Signi Baumani centrā ir filma Akmeņi manās kabatās, kas atklāj skaudru un personisku stāstu par sievietes mēģinājumu saprast savu depresiju un pašnāvnieciskās tieksmes, meklējot saknes savas ģimenes un līdz ar to - savas dzimtenes vēsturē. Intervijā Baumane stāsta par animāciju, nāvi, slimību un iespēju izdzīvot.

Nedēļu vēlāk, 15.novembra vakarā, Satori stundā varēs ieklausīties literatūrzinātniekā un rainistā Roaldā Dobrovenskī, amerikāņu dzejniekā un esejistā Eliotā Veinbergerā un komponistā Jēkabā Nīmanī. Sarunā ar Roaldu Dobrovenski Satori.lv galvenais redaktors Ilmārs Šlāpins pievērsīsies pirms 15 gadiem izdotajai Dobrovenska grāmatai Rainis un viņa brāļi, kas joprojām ir viens no spilgtākajiem un oriģinālākajiem darbiem par Raini kā cilvēku. Intervijā rakstnieks stāstīs, kā iespējams saprast ģēniju.

Saruna ar amerikāņu dzejnieku, tulkotāju un esejistu Eliotu Veinbergeru notika pagājušā gadā mākslas festivāla Tete-a-Tete ietvaros. Viņš bija atbraucis uz mākslinieces Vijas Celmiņas izstādi Rīgā, kur nolasīja poēmu Zvaigznes, tikās ar klausītājiem un izmantoja izdevību, lai dotos tālāk uz Igauniju. Satori.lv aicināja Veinbergeru uz sarunu par esejas žanru, amerikāņu kultūru un politiku. Savukārt sarunā ar komponistu Jēkabu Nīmani vairāk par to, vai mūzikai jābūt lietojamai un kā iemācīties sadzirdēt mūziku dažādās vietās.

Vēl pēc nedēļas, 22.novembra vakarā, Satori stunda piedāvās sarunas ar rakstnieku un žurnālistu Arno Jundzi par Raiņa un Aspazijas gadu, mākslinieci Hannu Hurcigu un topošo kinorežisoru, kolorīto Rūdolfu Mingu. Noslēdzošajā novembra Satori stundā, 29.novembra vakarā, būs iespēja tikties ar izcilo režisoru Alvi Hermani un kinorežisoru Dāvi Sīmani.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu