Dž.K.Roulinga sniegs pirmo radio interviju kā Roberts Galbraits

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Britu rakstniece Dž.K.Roulinga sniegs pirmo interviju radio ēterā kā kriminālromānu autors Roberts Galbraits, vēsta laikraksts «The Guardian».

Otrdien iznāca Galbraita sērijas trešā grāmata «Career of Evil». Roulinga prezentēs ar pseidonīmu sarakstīto grāmatu BBC 2. radiostacijas pārraidē «Drivetime Show», ko vada Saimons Majo.

Roulinga skaidros, kāpēc nolēmusi izdot kriminālromānus ar vīrieša pseidonīmu un kā jutusies, kad atklātībā nonākusi Galbraita patiesā identitāte.

Roulinga pagājušogad Herogitas kriminālromānu festivālā sniedza pirmo klātienes interviju kā Golbraits. Iejūtoties vīrieša tēlā, viņa bija tērpusies uzvalkā ar kaklasaiti.

Majo pēdējoreiz intervēja Roulingu 2000.gadā, neilgi pirms grāmatu sērijas «Harry Potter» («Harijs Poters») pirmās daļas ekranizācijas iznākšanas. Filma un turpinājumi kļuva par ienesīgāko franšīzi kino vēsturē.

Golbraita pirmā grāmata «The Cuckoo’s Calling» 2013.gadā kļuva par bestselleru, kad atklātībā nonāca ziņas, ka tā autore patiesībā ir Roulinga. Pēc gada sekoja nākamais sērijas romāns «The Silkworm».

Raidorganizācijas BBC 1.telekanālā tiks demonstrēts uz Roulingas detektīvromāniem balstīts seriāls.

Roulinga ar savu vārdu izdevusi romānu «The Casual Vacancy» («Nejaušā vakance»). Telekanālu HBO un BBC ekranizācija tiks izrādīta no februāra.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu