Frankfurtes grāmatu izstādē atklāj Latvijas stendu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas vēstniece Vācijā Elita Kuzma šodien ar uzrunu atklāja Latvijas nacionālo stendu starptautiskajā izstādē «Frankfurt Book Fair 2015», kur šogad apskatāma Raiņa un Aspazijas 150. jubilejai veltīta ekspozīcija.

Uzrunā vēstniece uzsvēra Raiņa un Aspazijas nozīmīgo lomu kultūras, vērtību un ideju apmaiņā starp Latviju un Eiropu. Vēstniece pateicās Vācijas kultūras un mediju ministrei Monikai Gritersai par Vācijas valdības atbalstu Raiņa lugas «Zelta zirgs» jauna izdevuma iznākšanai vācu valodā, kā arī informēja par 13. novembrī gaidāmo Rainim un Aspazijai veltīto konferenci Berlīnes Humbolta universitātē.

Tāpat vēstniece uzsvēra labo Latvijas un Vācijas uzņēmumu sadarbību izdevniecības un poligrāfijas jomā, atzīmējot, ka 70% no kopējās produkcijas Latvijas poligrāfijas uzņēmumi ražo eksportam un viena no nozīmīgākajām eksporta valstīm ir Vācija.

Latvijas stendā apmeklētājiem īpaši tiks izcelti Latvijas autoru darbi, kas tulkoti svešvalodās, kā arī Latvijā par labākajām atzītās grāmatu mākslas konkursa «Zelta ābele 2014» grāmatas, «Latvijas literatūras gada balvas 2014» laureātu grāmatas un Starptautisko Jāņa Baltvilka balvu ieguvušās bērnu literatūras grāmatas.

Šogad stendu papildina multimediālā ekspozīcija «Raiņa telpa. Plašums. Dziļums. Bezgalība». Ekspozīciju vairāku gadu garumā veidojuši mākslinieks Ivars Mailītis, arhitekts Matīss Mailītis, režisors Viktors Jansons, kā arī projekta konsultante Astrīda Cīrule. Telpā, kas aplūkojama Frankfurtē, būs dzirdami Raiņa darbu atdzejojumi angļu valodā.

2015.gads Latvijā pasludināts par Raiņa un Aspazijas gadu. Arī Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē laikā Vācijā notika vairāki dzejniekiem veltīti pasākumi. Novembra beigās Šveicē četrās valodās, tai skaitā vācu, tiks izdota Raiņa grāmata «Kastaņola».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu