Latvijā izrādīs desmit pasaulē labākās īsfilmas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Oktobra sākumā lielākajās Latvijas pilsētās notiks Manhetenas īsfilmu festivāls («Manhattan Short»), kura laikā kinoteātros tiks izrādītas desmit pasaulē labākās 2015. gada īsfilmas, informēja pasākuma rīkotāju pārstāve Iveta Dortāne. Festivāla programmas filmas pirmo reizi būs skatāmas Jūrmalā, Jūrmalas Kultūras centrā, kā arī Rīgas kinoteātrī «Splendid Palace», Liepājā, kinoteātrī «Kinoballe», Ventspilī, kinoteātrī «Kino Rio», Daugavpilī, kinoteātrī «New Europe Cinemas», un Rēzeknē, Latgales vēstniecībā «Gors».

Pēc seansa skatītāji varēs nobalsot par, viņuprāt, labāko filmu un aktieri. Balsojuma rezultāti tiks nosūtīti uz festivāla centrālo biroju Ņujorkā, kur, apkopojot skatītāju balsis no visas pasaules, tiks noteikti festivāla uzvarētāji.

Kā stāsta festivāla organizētājs Latvijā Staņislavs Tokalovs, īsfilmu žanrs ir īpašs, jo filmas ir kā mazās formas meistardarbi, kur dažās minūtēs režisoram ir jāpaspēj izstāstīt visu stāstu, izmantojot viņam pieejamos izteiksmes līdzekļus.

«Mēs rīkojam Rīgā un Latvijā festivālu jau ceturto gadu, un jāteic, ka mūsu skatītāji ar katru gadu kļūst aktīvāki. Par to liecina gan apmeklētāju skaits, gan skatītāju vēlme pēc programmas noskatīšanās piedalīties diskusijās, apspriežot redzēto filmu, kā arī aktīvi piedalīties balsojumā,» stāsta Tokalovs.

Festivāla rīkotāju mērķis ir apvienot kinoskatītājus visā pasaulē un atbalstīt talantīgus - gan debitantus, gan jau pieredzējušus - režisorus, dodot viņiem iespēju demonstrēt savus jaunākos darbus un atklāt sev jaunu auditoriju.

Šogad Manhetenas īsfilmu festivāla birojs Ņujorkā saņēma rekordlielu filmu skaitu - 678 filmas no 52 valstīm. Organizatori atzīmē, ka 18 pastāvēšanas gadu laikā šogad ir visspēcīgākā programma, kas no pirmās līdz pat pēdējai sekundei saista jebkura vecuma skatītāju uzmanību. Režisoru meistarība, talantīgi scenāriji un stāstu universālums ir tie faktori, kas apvieno desmit filmas finālistes no astoņām valstīm, starp kurām pirmoreiz finālā ir arī Turcija un Kosova. Daudzas no filmām jau ir guvušas balvas prestižos kinofestivālos.

Šogad Manhetenas īsfilmu festivāls vairāk nekā 250 pilsētās norisināsies līdz 4. oktobrim. Visos pasaules kinoteātros skatītāji saņems balsošanas kartīti, kurā būs jāatzīmē, viņuprāt, labākā filma, izcilākais aktieris vai aktrise.

Seansu datumi

Rīgā kino «Splendid Palace» 3. oktobrī plkst.19:00

Jūrmalas kultūras centrā 4. oktobrī plkst.13:00

Liepājā «Kinoballe» 2. oktobrī plkst.19:40

Ventspilī «Kino Rio» 29.-30. septembrī un 1. oktobrī plkst.17:30

Daugavpilī «New Europe Cinemas» 2., 3., 4. oktobrī plkst.19:00

Rēzeknē Latgales vēstniecībā «GORS» 2., 3., 4. oktobrī plkst.18:00

Biļetes uz kinofestivāla Manhattan Short seansu Rīgā var iegādāties www.ekase.lv vai divas stundas pirms seansa Kino Splendid Palace kasē, Elizabetes ielā 61.

Biļetes cena – 7,50 EUR, festivāla dienā – 8,90 EUR.

Latvijas pilsētās – biļetes kinoteātru kasēs (cenas 2.50-6 EUR)

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu