Sestdien Rīgā notiks tradicionālais Miķeļdienas gadatirgus

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Rīgā sestdien, 26.septembrī, notiks tradicionālais Miķeļdienas gadatirgus, aģentūrai BNS pavēstīja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta sabiedrisko attiecību vadītāja Indra Vilde.

Miķeļdienas gadatirgus notiks Doma laukumā, Herdera laukumā, Jēkaba, Pils, Tirgoņu ielā un Jaunielā. Tirgū varēs iegādāties amatnieku un tautas lietišķās mākslas meistaru darinājumus, kā arī nopirkt rudens ražas veltes, gaļu, zivis, medu, maizi, veselības un ārstnieciskās kosmētikas izstrādājumus, pirts lietas un grāmatas, ko piedāvās aptuveni 250 tirgotāju.

Apmeklētāji varēs baudīt arī kultūras programmu ar deju kolektīvu, folkloras kopas, pūtēju orķestru, koklētāju ansambļa, kapelas, kora un muzikālas grupas priekšnesumiem.

Tirgus apmeklētājus priecēs orķestris «Rīga», jauniešu pūtēju orķestris «Fanfara», tautas deju ansambļi «Dzīpars» un «Vija», bērnu deju ansambļi «Teiksmiņa», «Dzīpariņš» un «Dancītis», kā arī bērnu vokālais ansamblis «Magonīte», jauktais koris «Sonāte», folkloras kopa «Rija» un kokļu ansamblis «Cantata». Tirgus kultūras programmu vadīs Valters Krauze. Līdz ar iepirkšanos apmeklētājiem būs iespēja dzirdēt arī grupas «Dakota» un kapelas «Hāgenskalna muzikanti» uzstāšanos.

Miķeļdienas pasākumi gaidāmi arī galvaspilsētas kultūras centros - 26. septembrī Imantā, bet 27.septembrī Iļģuciemā un Kultūras un tautas mākslas centra «Ritums» filiālē, Laimdotas ielā 42.

Miķeļdienas gadatirgu atbalsta Rīgas dome, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, to organizē Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienība.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu