«Prometejs» izdod aizraujošu trilleri

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Izdevniecība «Prometejs» izdevusi austrāliešu rakstnieka Maksa Berija (Max Barry) jaunāko grāmatu «Leksikons» («Lexicon»). Grāmata ir aizraujošs trilleris, kas apvieno mūsdienās aktuālos jautājumus par privātumu, identitāti un aizvien pieaugošo apsēstību ar datu vākšanu ar gadsimtiem senām idejām par valodu varu un to spēju ietekmēt ļaudis.

Nūjas un akmeņi lauž kaulus.

Vārdi nogalina.

Emīliju viņi savervēja uz ielas. Viņi apgalvoja, ka viņai labi padodoties manipulēt ar vārdiem.

Viņi piedzīvos dienu, kad to smagi nožēlos.

Vils izdzīvoja situācijā, kurā viņam nebija paredzēts palikt dzīvam. Bet viņš to neatceras.

Tagad tie viņu vajā, taču viņam nav ne mazākās nojautas kāpēc.

Runā, ka esot kāds vārds. Nebija paredzēts to izlaist no rokām. Taču tas notika.

Un viņi to grib atgūt…

Foto: publicitātes

Bloga «Marii Grāmatplaukts» autore Mairita raksta: «Leksikons» ir smalks brīdinājums nākotnei un liek aizdomāties, cik lielu varu ieliekam svešās rokās, bieži vien neapzināti sniedzot informāciju par sevi. Ja nu Facebook anketa, lai noskaidrotu, kurš «Game of Thrones» varonis tu esi, nemaz nav tik nevainīga? Šitā var iedzīvoties paranojā. Silti iesaku «Leksikonu» inteliģentu trilleru vai konspirācijas teoriju cienītājiem.

Makss Berijs (Max Barry) ir mūsdienu austrāliešu rakstnieks. Viņa piekto romānu «Leksikons» žurnāls Time ir iekļāvis gada desmit labāko grāmatu sarakstā.

www.prometejs.lv

Rakstnieka mājas lapa

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu