Portāls TVNET svin 15 gadu jubileju!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kristaps Bergs

Populārākais un lasītākais ziņu portāls latviešu valodā TVNET 1.septembrī svin 15 gadu jubileju. Šajā laikā esam ieguvuši reputāciju kā neatkarīgs, profesionāls, uzticams un drosmīgs medijs, kas nebaidās paust savu viedokli.

Neilgi pirms dzimšanas dienas portāla darbinieki, sadarbības partneri, draugi un viesi pulcējās uz kopīgiem dārza svētkiem Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā.

Esam pamatīgi izauguši

TVNET direktors Ivars Bauls norādīja, ka 15 gadu pastāvēšana interneta medijam ir ilgs laiks, jo internets Latvijā ir pieejams tikai dažus gadus ilgāk.

15 gadu laikā portālam TVNET pievienojušās vietnes Apollo.lv, Financenet.lv, Sejas.lv, Spoki.lv, Egoiste.lv un Receptes.lv.

TVNET direktors Ivars Bauls
TVNET direktors Ivars Bauls Foto: Kristaps Bergs

Visu šo portālu radīšana un attīstīšana nebūtu iespējama bez labiem un profesionāliem darbiniekiem.

Cilvēki ir mūsu galvenā bagātība, uzsvēra TVNET direktors Ivars Bauls.

«Ja mēs būtu rūpnīca, kas ražo skrūvītes un nagliņas, mūsu galvenā bagātība būtu konveijers un metāls,» viņš teica un piebilda, ka šajā laikā portālos strādājuši simtiem cilvēku.

TVNET galvenā redaktore Zita Lunde
TVNET galvenā redaktore Zita Lunde Foto: Kristaps Bergs

Zinātkāre un enerģija

TVNET galvenā redaktore Zita Lunde 15 gados piedzīvoto raksturoja kā milzīgu enerģiju, zinātkāri, darba sparu un vēlmi iekarot arvien jaunus plašumus. Tāpat portāls pazīstams ar spēju paust tiešu, asu un dažkārt nesaudzīgu viedokli.

«Mēs ticam spējai ietekmēt un varbūt pat mainīt pasauli,» sacīja TVNET galvenā redaktore Zita Lunde.
TVNET galvenā redaktore Zita Lunde, TVNET direktors Ivars Bauls
TVNET galvenā redaktore Zita Lunde, TVNET direktors Ivars Bauls Foto: Kristaps Bergs

Populārākais portāls latviešu valodā

TVNET ir populārākais un lasītākais ziņu portāls latviešu valodā – ik mēnesi to izlasa vairāk nekā 530 tūkstoši unikālo lietotāju. Savukārt TVNET krievu valodas versija ir populārākais krievu valodas portāls Latvijā ar vairāk nekā 300 000 unikālo lietotāju mēnesī.

Kopējais TVNET portālu grupas apmeklējums mēnesī ir vairāk nekā 800 000 unikālo lasītāju. Tas nozīmē, ka ik dienas grupas portālus apmeklē aptuveni 250 000 unikālo lietotāju.

Viesi novērtē profesionalitāti un ietekmi

TVNET dzimšanas dienā sveica Rīgas Stradiņa universitātes Komunikācijas studiju katedras vadītāja Anda Rožukalne. Viņa novērtēja TVNET profesionalitāti, kas ir augusi pa šiem gadiem. Tāpat viņa izteicās par portāla drosmi un izdarītajām izvēlēm.

Savukārt Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centra vadītāja Inga Spriņģe atzina, ka TVNET publikācijām ir spēks un liela ietekme. TVNET jubilejā sveica arī Latvijas Televīzijas valdes priekšsēdētājs Ivars Belte.

Foto: Kristaps Bergs

Īpaša gaisotne

Jubilejas vakarā Botāniskais dārzs pārvērtās līdz nepazīšanai.

Ar laternu virtenēm izrotātā Pārdaugavas teritorija izskatījās līdzīgi Ēdenes dārzam.

Sanākušie viesi cienājās ar gardiem ēdieniem, piemēram, mājas saldējumu, svaigi ceptām vafelēm, plovu un «Street Burgers» burgeriem. Īpašs paldies cafe «Leningrad» atsaucīgajiem un atraktīvajiem bārmeņiem, kas šo vakaru padarīja vēl neaizmirstamāku.

Īpašu atmosfēru radīja Botāniskā dārza strūklakā ierīkotais dzērienu bārs, pie kura bija ērti iekārtojies sabiedrības dāmas Kimas Kardašjanas lielais attēls.

Ballītes apmeklētājiem bija iespēja nofotografēties kopā ar pēdējā laikā ūjināšanu iecienījušās Solvitas Āboltiņas tēlu, kā arī priecāties par TVNET bieži atspoguļotā Rīgas mēra Nila Ušakova un Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa attēlu.

Vakaru vadīja aktrise Madara Botmane, kas izpildīja īpaši šim vakaram aranžētu dziesmu «Strangers in the night» elektroniskā versijā. Botmane bija iejutusies dārza valdnieces lomā.

Foto: Kristaps Bergs

Bauda gan acīm, gan ausīm

Par viesu muzikālo labsajūtu rūpējās Ainars Mielavs, «Rīgas modes», reperis Ansis un «Inokentijs Mārpls» un DJ Monsta.

Mājīgumu palīdzēja radīt Botāniskajā dārzā izvietotie «Dekonomas» romantiskie galdiņi, pufi, dīvāni un citi gleznaini aksesuāri.

Vairāki TVNET jubilejas viesi atzina, ka Botāniskajā dārzā pavadītais vakars bijusi šīs vasaras skaistākā ballīte.

Paldies, ka bijāt kopā ar mums!

Par īpašās noskaņas radīšanu paldies māksliniecei Ievai Ekmanei, Mārtiņam Kagainim un Kārlim Caram. Par vakara vadītājas aktrises Madaras Botmanes tērpu un tēlu rūpējās Laima Ūdre. Kopējās pasākuma formas un idejas autore ir Evija Baula, kurai milzīgs paldies par īpašās vakara noskaņas radīšanu.

Paldies pašiem TVNET kolēģiem un visiem palīgiem! Būt līdzās, radot ballīti, kas jau iemantojusi skaistākās šīs vasaras ballītes slavu, ir pagodinājums.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu