Krutojs ziedojis operai, lai tā piekristu nestandarta īres līgumam (144)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

«Jaunā viļņa» organizatora Igora Krutoja ziedojums operai 120 000 eiro vērtībā bijusi Latvijas Nacionālās operas (LNO) vadītāja Zigmāra Liepiņa iniciatīva, apstiprināja Liepiņš.

Viņš paskaidroja, ka Krutojs šo summu piekritis ziedot, saprotot, ka ziedojums veicina operas piekrišanu nestandarta telpu īres līgumam. Liepiņš paskaidroja, ka ziedojuma izlietojums būs saistīts ar operas attīstībai un saimniecībai paredzēto līdzekļu pastāvīgā trūkuma kompensēšanu.

Jau ziņots, ka Krutojs noīrējis LNO Lielo zāli savas dzimšanas dienas svinībām par 9873 eiro, kā arī ziedojis operai 120 000 eiro. Līgums par telpu īri ticis saskaņots maijā, bet parakstīts jūnijā.

Kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK) stāstīja, ka apsvērta iespēja lauzt Liepiņa noslēgto līgumu, taču tas netika izdarīts, domājot par līguma laušanas sekām. Viņa piebilda, ka neesot laimīga, ka kultūras iestādēm savu saimniecisko problēmu dēļ nākas slēgt šādus līgumus, bet, pēc ministres domām, pārmest Liepiņam būtu neprāts.

29.jūlijā, dienā, kad notika Krutoja svinības, pie LNO bija pulcējušies vairāki protestētāji, kuri iebilda pret operas izīrēšanu Krutojam.

Krutojs ir Krievijas Tautas mākslinieks un vairāk nekā 300 kompozīciju autors. Viņa sacerētās dziesmas ir Allas Pugačovas, Valērija Ļeontjeva, Alsu, Laimas Vaikules, Mihaila Šufutinska un daudzu citu estrādes zvaigžņu repertuārā.

Krutojs ir arī holdinga «ARS» un «ARS - Records» prezidents, kas nodarbojas ar koncertu organizēšanu. Tāpat viņš ir producējis pārraides Krievijas televīzijā.

Jau ziņots, ka no 22.jūlija līdz 27.jūlijam notika jauno izpildītāju konkurss «Jaunais vilnis», kas šogad īsi pirms sākuma iekļuva skandālā saistībā ar Latvijas ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (V) lēmumu iekļaut Latvijai nevēlamo personu sarakstā vairākus šī pasākuma mūziķus. «Melnajā sarakstā» iekļauti Oļegs Gazmanovs, Josifs Kobzons un Alla Perfilova, kura pazīstama ar skatuves vārdu Valērija. Krutojs paudis neapmierinātību ar šo lēmumu un izteicies, ka nevēlas pamest Jūrmalu, bet, ja tas notiks, tad konkurss Jūrmalā vairs neatgriezīsies. Par to, vai konkurss turpmāk notiks Jūrmalā, Krutojs lems rudenī.

Komentāri (144)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu