Nacionālā teātra izrādi «Uguns un nakts» sola citādu nekā ierasts

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Izrāde «Uguns un nakts», kura pirmizrādi piedzīvos 11.septembrī, būs pilnīgi savādāka nekā ierasts, preses konferencē par Nacionālā teātra jauno sezonu pastāstīja teātra direktors Ojārs Rubenis.

«Tas, ka tas nebūs tradicionāls Rainis, ir pilnīgi skaidrs,» komentēja Rubenis, norādot, ka izrādes režisors ir Viesturs Kairišs, bet tās scenogrāfiju veido Reinis Dzudzilo.

Izrādi īpašu padarīs ne tikai tās veidotāju komanda, bet arī galveno aktieru kvartets. Kairišs Spīdolas lomā vēlējies redzēt Jaunā Rīgas teātra aktrisi Gunu Zariņu, kura piekritusi šai lomai. Lāčplēša lomā būs Uldis Anže, Laimdota - Maija Doveika, bet Kangars - Gundars Grasbergs. Šo aktieru sastāvu Rubenis raksturoja kā izcilu. Izrādē spēlēs arī Arturs Krūzkops, Kaspars Dumburs, Astrīda Kairiša, Juris Lisners, Jānis Skanis, Ģirts Jakovļevs, Uldis Norenbergs un citi.

Izrāde «Uguns un nakts» noslēgs teātra gadu «Raiņa zīmē». Arī uz šo izrādi, tāpat kā uz iestudējumu «Raiņa sapņi» skolēniem un studentiem būs pieejamas lētākas biļetes. Rubenis norādīja, ka teātris labprāt arī rīkotu tikšanās ar bērniem un izrādes radošo komandu.

Kā skaidroja Rubenis, uz izrādes «Uguns un nakts» plakāta ir redzams guļošs Lāčplēsis. «Režisora doma ir tāda, ka Latviju esam 20 gadus nogulējuši. Un tagad ir jāceļas augšā,» uzsvēra Rubenis.

Raiņa «Uguns un nakts» Nacionālajā teātrī tiks iestudēta otro reizi. Iepriekšējais iestudējums bija 1985.gadā Alfreda Jaunušana režijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu