Rundālē sāksies Svitenes glezniecības simpozijs

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rundālē 5.augustā sāksies kārtējais Svitenes glezniecības simpozijs, kurā piedalīsies profesionāli gleznotāji, kuri Rundāles novadā gleznojuši jau iepriekšējos gados, kā arī jauni dalībnieki, informēja pašvaldības vadītāja Sandra Kerēvica.

Viņa norādīja, ka simpozija teorētiskajā daļa notiks 6. augustā Svitenes saieta namā Šī gada tēma –«Faktūra glezniecībā». Tajā mākslinieki iepazīstinās ar saviem darbiem, izceļot faktūras lomu viņu glezniecībā.

«Māksliniekiem ļoti valdzinošs šķiet brīnišķīgi izveidotais Rundāles pils rožu dārzs, tādēļ daudzi autori ierodas gleznot mūsu novadā. Īpaši jāmin Muzikantu dzimta, kuri katru gadu ir ļoti aktīvi, īpaši Tālivaldis Muzikants, kurš ne tikai dāvina mūsu kolekcijai savas gleznas un tēlniecības darbus, bet arī ar jaunām idejām palīdz simpozija organizēšanā,» pauda Kerēvica.

Plānots, ka radošajā pasākumā piedalīsies gleznotāji Rolands Krišjāns, Ance Gricmane, Dzintra Cepīte, Aiga Ivbule, Inese Sudare, Laila Meldere un citi mākslinieki.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu