Augustā Cēsīs notiks Rokfilmu festivāls

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

No 14. augusta līdz 16. augustam Cēsīs norisināsies pirmais Rokfilmu festivāls, informēja festivāla organizatori. Festivāls veltīts filmām par un ap rokmūziku un rokmūziķiem, pašu mūziķu veidotam kino, koncertfilmām, mūzikas video un citiem roka dzīvesstilu raksturojošiem darbiem. Paralēli norisēm kino zālēs festivāla organizatori trīs dienu garumā aicina iesaistīties aizraujošās diskusijās, darbnīcās, dažādos konkursos un apmeklēt rokkoncertus.

Festivāls tiks atklāts ar Latvijas filmu sērijas «Savējie sapratīs!» pirmās daļas pirmizrādi «Sešdesmitie. Sākums» un turpināsies ar pasaulslavena kino seansiem par tādām leģendām kā Kurts Kobeins, «The Rolling Stones», Dženisa Džoplina, somu supergrupa «Lordi». Metālmūzikas cienītājiem būs veltīts īpašs video kolekcijas seanss, kā arī leģendārās latviešu metālgrupas «Huskvarn» 25 gadu jubilejas un atvadu koncerta filmas prezentācija. Festivālā gaidītas arī ģimenes ar bērniem, jo padomāts par īpašiem kino seansiem un aktivitātēm arī pašai jaunākajai paaudzei.

«Festivāls tiek rīkots, lai vienuviet pulcētu rokmūzikas un kino mīļotājus un piedāvātu kino, kas līdz šim Latvijā uz lielā ekrāna nav nonācis vai ir nonācis nepiedodami reti, kā arī kopumā svinētu šī žanra nozīmi mazliet neierastā izpausmē. Mēs to saucam par kino Vudstoku - ceram, ka šis notikums pulcēs līdzīgi domājošos, vienotām vērtībām saistītos un mūžam jaunos draugus,» komentē organizatori. «Cēsis par norises vietu izvēlējāmies, lai patvertos no galvaspilsētas burzmas, turklāt šai pilsētai ir ļoti svarīga loma Latvijas rokmūzikas vēsturiskajās norisēs. Šodien Cēsīs dzīvo un strādā jau jauna paaudze, kas šo vēsturi turpina rakstīt mūsdienu lappusēs. Tāpat svarīgi, ka filmas ir, kur rādīt - Cēsīs ir kino un koncertzāle un kur gan citur muzikāls kino piestāvētu vēl labāk?» norāda organizatori.

Pasākumi notiks Cēsu pilsētas robežās vairākās vietās - Vidzemes koncertzālē «Cēsis», kafejnīcās, parkos un ielās, bet naktsmieru par ļoti draudzīgām cenām varēs baudīt īpaši tam paredzētās vietās telšu pilsētiņā vai skolas sporta zālē.

Biļetes uz festivāla notikumiem, seansiem un naktsmītnēm varēs iegādāties mājaslapā «ticketshop.lv».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu