«Dvēseles čuksti» - grāmata, kuras idejas autors un atziņu pirmavots ir Dievs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Vasaras saulgriežu priekšvakarā «Apgādā Zvaigzne ABC» iznāk atziņu krājums «Dvēseles čuksti». Atziņas pierakstījusi Evita Maurmane, latviešu pirtniece un dziedniece, un viņa teic, ka grāmatas idejas autors un atziņu pirmavots esot Dievs.

Vasaras saulgrieži ar jāņugunīm ir gadskārtu maiņas, dabas pilnības un Visa vienotības apliecinājums. Taču ir vēl kāda uguns, kas izdedzina sārņus, atstājot vien pašu svarīgāko. Tā ir iekšējā uguns, kas rāmi deg cilvēka sirdī. Evita ir pratusi to iekurt un atziņu veidā dažas spožas dzirkstis piedāvā «iekuram» arī grāmatas «Dvēseles čuksti» lasītājiem.

Grāmatas aizsākumi ir meklējami pirms pieciem gadiem, kad Evitas ikdienā ielauzās smagi pārdzīvojumi. Gūtās atziņas ir apliecinājums tam, ka zaudējums var būt svētīgs. Par grāmatā iekļautajiem domu graudiem Evita saka – «tie pie manis atnāk». Dzīve uzdod Evitai jautājumus, ko viņa pāradresē Dievam: kad esmu piedzīvojusi garīgo izaugsmi? Un atbildes – precīzi noformulētas domas – dod iespēju citādāk ieraudzīt pasauli: kad vairs neesi labāka, tīrāka un vērtīgāka kā citi. Dažkārt tās izskan arī no bērna mutes: «Es nemīlu sevi, bet es mīlu savu dzīvi.»

«Dvēseles čuksti»
«Dvēseles čuksti» Foto: publicitātes

Grāmatai ievadu uzrakstījis Linards Rozentāls, Rīgas Lutera draudzes mācītājs. Viņš norāda, ka «Dvēseles čuksti» ir dārgakmens, ko izslīpējusi Evitas pieredze. Linards saka: «Šī grāmata sniedz ieskatu 21. gadsimta transracionālajā garīgumā, kas pilnā mērā izmanto veselo saprātu un asi kritisko prātu, lai atzītu robežas, aiz kurām sākas tas, kas saprātu papildina – intuīcija, iztēle, ķermeņa uztvere un citas izziņas pieejas.»

Līdztekus atziņām Evita grāmatā iekļāvusi arī īsas lūgšanas. Brīžos, kad zūd iedvesma, tās var palīdzēt noturēties Gaismas pusē un atgūt prieku par dzīvi. «Manas domas ir skaidras un nodomi tīri,» ir viena no grāmatā iekļautajām īsajām lūgšanām.

«Vasaras saulgrieži?

Debesis ir tik dāsnas! Tas ir laiks, kad varam piedzīvot Dievu DABĀ. Tuvu. Personīgi.

Tie ir dziedinoši pieskārieni Dvēselei. Izej pļavā, ieej mežā vai brien pa jūru. Vienkārši ESI.

Sadzirdi DVĒSELES čukstus!»

Drīzumā būs pieejama arī e-grāmata.

www.zvaigzne.lv

Autores Evitas Maurmanes Facebook lapa

Grāmatas atvēršanas svētki notiks 18. jūnijā pulksten 18 Kultūras pilī «Ziemeļblāzma». Pasākumu skaniski bagātinās dziesminiece Inga Karpiča.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu