Rīgas centrā atklās vides objektu «Skaņu stabules Latvija skan»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Šodien plkst. 14 laukumā pretī Ministru kabinetam tiks atklāts 11. Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku galvenā mākslinieka Ivara Mailīša interaktīvais vides objekts «Skaņu stabules Latvija skan», kas ieskandinās šīs vasaras trīs lielāko kultūras notikumu - Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku, Ziemeļu un Baltijas valstu Dziesmu svētku un starptautiskā folkloras festivāla «Baltica 2015» - pamatvērtības un veidos unikālu skaņas rakstu pilsētvidē.

Kā informēja 11. Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva, vides objekts «Skaņu stabules Latvija skan» iecerēts kā liela izmēra metāla stabuļu komplekss, kas veido Latvijas kontūru no dažādiem Elizabetes un Brīvības ielu krustojuma skatu punktiem.

Skaņu stabules Rīgā priecēs līdz 20.jūlijam, bet pēc svētkiem tās tiks uzstādītas pirmās Bērnu dziesmu dienas norises vietā, Madonas novada Praulienā, lai godinātu tās vērtības, kuras patiesi iedvesmo. Skaņu stabules ir arī kā tilts uz interaktīvajiem vides objektiem, kas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku laikā priecēs Bastejkalna apmeklētājus.

«No ganu stabules skaņām, ērģeļu pasaules elpas un tautas gara dziesmas dzima Latvijas valsts. Bet pirms dzimšanas tika gatavots šūpulis. To veica mātes un tēvi, skolotāji un mācītāji. Un šūpulis sāka skanēt, auga un nobrieda tauta. Šīs skaņu stabules ir tautas gara liecinieki. No Vidzemes šūpoļkalna mēs tās atvedām uz Rīgu, lai šīs vasaras lielajos svētkos visiem pateiktu, ka pirms gandrīz 150 gadiem 1866.gada 18.jūlijā Madonas novadā notika pirmā lielā Bērnu dziesmu diena, kura ieskandināja ticību, cerību un mīlestību savai tautai un topošai Latvijai,» stāsta vides objekta autors Mailītis.

Kā ziņots, 11.Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki norisināsies Rīgā no 6.jūlija līdz 12.jūlijam, astotie Ziemeļu un Baltijas valstu Dziesmu svētki Rīgā un Latvijas novados norisināsies no 25.jūnija līdz 28.jūnijam, bet starptautiskais folkloras festivāls «Baltica 2015» Rīgā un novados notiks no 15.jūlija līdz 19.jūlijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu