«Prometejs» izdod Elevatora triloģijas pēdējo grāmatu «Putekļi»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Izdevniecība «Prometejs» izdevusi mūsdienu amerikāņu fantasta Hjū Hovija (Hugh Howey) Elevatora triloģijas trešo grāmatu «Putekļi» (triloģijas pirmās grāmatas «Vilna» un «Maiņa» izdotas 2014.gadā). No angļu valodas tulkojusi Santa Andersone, vāka dizaina autors Kao Viets Ngujens.

«Aizraujoša, domas rosinoša un neaizmirstama... viens no distopisko romānu meistardarbiem līdzās tādiem kā «1984» un «Brīnišķīgā, jaunā pasaule».» Daily Express.

Pēc revolūcijas 18. elevatorā iedzīvotāji pamazām aprod ar jauno kārtību. Daži pieņem pārmaiņas, citi baidās no nezināmā. Neviens nespēj kontrolēt savu likteni. Elevatoru vēl arvien apdraud tie, kas to grib iznīcināt. Un Džūla zina, ka vēlas viņus apturēt. Uzvara cīņā par elevatoru ir gūta. Karš par cilvēci vēl tikai sākas.

««Putekļi» ir lieliskas fantastikas triloģijas ļoti labs noslēgums, kas man atstāja mazuma piegaršu, jo es nespēju tik vienkārši atteikties no Hovija izdomātās reālistiskās un šausminošās pasaules. Ja jums patīk fantastika, bet vēl neesat lasījuši «Elevatora» triloģiju, tad ir pēdējais laiks sākt,» raksta bloga «Marii Grāmatplaukts» autore Mairita, grāmatai piešķirot augstāko vērtējumu, proti, - 5/5.

Foto: publicitātes

Vai autors sniedz visas atbildes? Jā un tomēr nē, jo pēc atbildēm un beigu notikumiem man radās atkal jauni jautājumi. Reti tik daudz domāju par kādu pasauli, bet elevatori un viss ar tiem saistītais man nedod mieru. Kā darbojas tas, kā iespējams šis, kas būtu, ja būtu, kas notiks, ja… un tā joprojām. Un visi tie cilvēki… Ir monstri, ir naivie un tie, kuri pielāgojas visam bez liekiem jautājumiem, un tad ir tie, kuri paliek viņi paši pat pašos briesmīgākajos brīžos. Šī triloģija ir vairāk par cilvēcību un cerību, mazāk par nākotnes tehnoloģijām un tāpēc jo saistošāka.

Elevatora triloģijas pirmā grāmata «Vilna» ir kļuvusi par New York Times supergrāvēju. Elevatora triloģija tiek tulkota un izdota trīsdesmit valodās.

www.prometejs.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu