Aminata Vīnē plāno skraidīt pa ielām

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

13.maija rītā dziedātāja Aminata dosies uz Vīni, lai prezentētu Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursā. Dziedātāja pagaidām lielu stresu neizjūt, bet koncentrē domas uz gala rezultātu - savu priekšnesumu.

12.maija vakarā Aminata atzīst, ka somas vēl nav sapakotas, bet viss ir procesā un izbraucot viss vajadzīgais būs atrodams somās, ne aizmirsts mājās.

Līdzi bez apģērba, skatuves lietām tiks ņemts «mp3» atskaņotājs, lai mūzika vienmēr ir kopā ar Aminatu, kā arī grāmata, jo Vīnē dziedātāja cer iegūt kādu brīvāku mirkli, lai palasītu.

«Es jau labu laiku vēlos izlasīt Skota Peka grāmatu «Ceļš, kuru izvēlēties», ceru, Vīnē man beidzot būs laiks to izdarīt,» apņēmīgi nosaka dziedātāja.

Koferī viena no pirmajām lietām ir ielikts sporta tērps, jo dziedātāja plāno katru dienu Vīnē skriet pa ielām.

«Nekādi talismani man nav somā, jo gluži vienkārši man tādi nekad nav bijuši,» smaida Aminata.

Pagaidām Aminatu stress nemoka, tas ir ļoti mērens, bet dziedātāja nezina, kā būs kad viņa ieraudzīs lielo skatuvi, atmosfēru.

Jau rīt, 13.maija agrā rītā, Latvijas delegācija dosies uz Vīni, lai sāktu saspringto mēģinājumu procesu. Pirmais mēģinājums uz lielās skatuves ir paredzēts jau 14.maijā. Nākamajā dienā Latvijas delegācija dosies uz Latvijas vēstniecību Austrijā, lai tiktos ar Austrijas latviešiem. Starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa atklāšana notiks 17.maijā.

Trešdien, 20.maijā, Aminatu gaidīs pirmais lielais pārbaudījums - ģenerālmēģinājums, kuru vērtēs starptautiska žūrija. Šis vērtējums veidos 50% no kopējā rezultāta. Savukārt 21.maijā tiešraidē LTV1 un LTV7, kā arī Latvijas Televīzijas mājas lapā ltv.lv un portālā lsm.lv, būs skatāms Eirovīzijas dziesmu konkursa 2. pusfināls, kurā Aminata ar dziesmu «Love Injected» uzstāsies ar desmito kārtas numuru.

Kopā ar Latvijas pārstāvi uz Austriju dosies arī viņas bekvokālistes Līva Zariņa, Anna Zankovska un Katrīna Vīgante, kā arī Latvijas Televīzijas komanda, kuras sastāvā ietilpst delegācijas vadītāja Zita Kaminska, dziesmas «Love Injected» producents Kaspars Ansons un horeogrāfs Deniss Tumakovs, kurš palīdzēs Aminatai iejusties uz lielās skatuves. Darbu ar medijiem nodrošinās Zane Gargažina un Andris Saulītis.

Austrijā delegācijai pievienosies «Rockart Design» dibinātāja un mākslinieciskā vadītāja Nikolīne Refsinga (Nicoline Refsing), kura ir Aminatas Eirovīzijas priekšnesuma vizuālā noformējuma un koncepta veidotāja. Viņa ir īpaši specializējusies ikoniska dizaina un vizuālā koncepta radīšanā dažādiem, gan lieliem, gan maziem televīzijas šoviem un mūziķu priekšnesumiem. Nikolīne ir bijusi kreatīvā direktore lielākajiem Anglijas televīzijas šoviem «The Brit Awards», «The National Television Awards» un «The National Movie Awards».

Tērpu un stilu Aminatas Eirovīzijas priekšnesumam ir veidojusi modes dizainere Līga Banga un viņas radošā komanda: Inese Valciņa un Gunda Zvirbule.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu