Rīgā un Valmierā notiks Džeza dienas ieskaņas koncerti

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

28.aprīlī un 29.aprīlī, Rīgā un Valmierā notiks Džeza dienas ieskaņas koncerti ar lietuviešu trio «The Schwings», informēja Džeza dienas pasākumu organizatori.

28.aprīlī ieskaņu koncerts notiks «Omas Briljanta istabā», Audēju ielā 7, kopā ar īpašo viesi Evilenu Protektori, savukārt 29. aprīlī grupa uzstāsies Valmieras džeza klubā-restorānā «Parks».

«The Schwings» trio plāno ievest klausītājus agrīnajos 1930. gados. Grupa spēlē «Swing», «Gypsy» un «Hot Jazz» žanros, ko raksturo improvizācija siltajos, akustiskajos, ritmos balstītajos toņos. Trio repertuārā ir oriģinālkompozīcijas, Džango Reinharda, Djūka Elingtona un Sidnija Bešē mūzikas interpretācijas un cita tā laika mūzika. Instrumentālisti ir jaunas paaudzes džeza mūziķi, kuri aktīvi uzstājas Lietuvā un ārpus tās.

«Te Schwings» sastāvā spēlē saksofonists Remigijs Rančis, ģitārists Pauļus Volkovs un kontrabasists Deniss Murašovs.

Protektore ir Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas džeza nodaļas studente, kura šobrīd mācās Romā, Itālijā. Dziedātāja pierādījusi sevi, izcīnot 3.vietu džeza mākslinieku konkursā «Riga Jazz Stage 2013» un 3. vietu konkursā «Nomme Jazz» Igaunijā. Protektore kā soliste un kopā ar grupu «Pieneņu vīns» piedalījusies tādos festivālos kā «Bildes» Latvijā, «Pori Jazz» Somijā, «Limassol Jazz» Kiprā un «Live in Blue Bay» Ukrainā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu