«Pieci.lv» plāno paplašināt apraidi (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Radiostacija jauniešiem «Pieci.lv», kas oficiāli tika atklāta 31. martā 93,1 megaherca (MHz) frekvencē, cer jau nākamgad paplašināt apraidi. Kā intervijā biznesa portālam «Nozare.lv» pastāstīja «Pieci.lv» direktors Kārlis Dagilis, valstij būtu jāpiešķir papildu finansējums apraides paplašināšanai, un, viņaprāt, tā varētu būt viena no valsts prioritātēm attiecībā uz sabiedriskajiem medijiem.

«Valsts ir iedevusi naudu sabiedriskā medija satura ražošanai, būtu neprāts to darīt tikai kādās konkrētās vietās,» norāda Dagilis, skaidrojot, ka apraides paplašināšana ļautu nodrošināt, lai katrs, kurš ir samaksājis nodokļus, pretim saņemtu radīto produktu.

Pašlaik «Pieci.lv» FM frekvencē var dzirdēt 75% Latvijas iedzīvotāju. «Pieci.lv» skan lielajās Latvijas pilsētās - Rīgā, Ventspilī, Liepājā, Valmierā, Daugavpilī, Rēzeknē, Jelgavā un Cēsīs. «Gribētos, lai cilvēki varētu mūs dzirdēt arī Kuldīgā, Saldū un tālāk. Šobrīd tā nav, bet es ceru, ka tas varētu mainīties, varbūt jau nākamgad.» norāda Dagilis.

Lai gan konkrēta plāna vēl nav, kā to izdarīt, jo nauda kanālam «Pieci.lv» piešķirta trīs gadu periodam,

Dagilis norāda, ka varētu lūgt valstij rast papildu līdzekļus apraides paplašināšanai.

«Pieci.lv» tiek pozicionēts kā multimediju kanāls, kas dzirdams arī internetā, bet tā filmētie materiāli būs skatāmi arī televīzijā.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu