Foto: Elizabete Zagorska šķiras no garajiem matiem un ieraksta Nika Matvejeva dziesmu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com

Laikā, kad mostas daba un atplaukst ļaudis, dziedātāja Elizabete Zagorska ieraksta skaņdarbu «Putnu dziesmas», kas aicina cilvēkus mācīties no putniem iekšējo brīvību un prieku dzīvot. Skaņdarba mūzikas autors ir mūžībā aizgājušais talantīgais komponists Niks Matvejevs, kurš šo dziesmu tika radījis īpaši Lieldienu gaidīšanas laikam - abu mūziķu kopprojektam Lieldienu koncertiem «Debesis ir vaļā», kuri notika pirms gada.

Elizabete gavēņa laikā atbrīvojas no garajām bizēm un ieraksta jaunu dziesmu, kura savā veidā kalpo kā attīrīšanās procesa, kuru veicina gavēnis, beigu posmu.

Foto: Ansis Klucis

Tuvojoties gaidāmajiem Kristus dzimšanas svētkiem un par atmiņu no Nika nolemts dziesmu ierakstīt. Dziesmas vārdu autors ir dzejnieks, daudzu pazīstamu dziesmu tekstu autors, Saldus luterāņu draudzes pārstāvis Marats Samauskis.

«Mēs pierodam pie daudzām ārišķībām, bez kurām it kā nevaram dzīvot. Pavasaris un īpaši Lieldienu gaidīšana un gavēnis ir laiks, lai apstātos ikdienas steigā un pārskatītu savu dzīvi, atteiktos no visa nevajadzīgā un liekā, atbrīvojot ķermeni un garu. Ieturētība un iekšējā brīvība ir jaušama arī «Putnu dziesmās», kuras māca, ka mums patiesībā vajag tik maz, lai būtu laimīgi un sajustu brīvību. Katra sieviete neapzināti vēlas atplaukt pavasarī! Esmu atbrīvojusies no savām garajām bizēm, no kurām nebija viegli šķirties, un ļāvusies prasmīgās grima mākslinieces Unas Bernatovičas rokām, kura veidoja stilu pavasarīgai dziesmas imidža bildei ar taureņiem,» atklāj dziedātāja Elizabete Zagorska.

Foto: facebook.com
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu