Katy Tindemark kopā ar ģimeni atpūšas Itālijā un iemācās slēpot

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: No personīgā arhīva

Dziedātāja Katy Tindemark jau Valentīna dienā kopā ar vīru Bo Rikardu Tindemarku un meitiņu Elizabeti devās uz Itāliju, lai baudītu ģimenes atvaļinājumu. Ģimene kopā nododas ziemas priekiem, ceļ sniegavīrus un slēpo. Ceļojuma laikā ne tikai četrus gadus vecā Elizabete ir iemācījusies slēpot, bet arī pati Katy Tindemark.

Dziedātāja Katy Tindemark nekad dzīvē nespēja iedomāties, ka slēpošana ir aizraujoša. Pirms brauciena uz Itālijas kalniem viņai nepatika ziemas sporta aktivitātes, tāpēc nekad dzīvē nebija pat mēģinājusi slēpot.

Šajā gadā mūziķei nebija iespējas izvairīties no ziemas prieku baudīšanas, jo labi ģimenes draugi uzaicināja viņus pievienoties slēpošanai Itālijā «La Thuile» un «Courmaveur» trasēs.

«Sākumā domāju, ka nespēšu nostāvēt uz slēpēm, bet, tā kā man nav slikta fiziskā sagatavotība, trešajā dienā jau mācījos braukt no «sarkanās» trases, kura nav piemērota iesācēju līmenim. Kritienu bija daudz, un pēc viena kritiena vēl joprojām nedaudz sāp roka. Bet krist arī ir jautri un piederas pie procesa,» smejas Katy.

Arī dziedātājas meitiņa Elizabete pirmo reizi izmēģināja slēpot, un gan mazās meitenītes mammai, gan tētim liekas, ka viņa varētu turpināt ar šo sporta veidu nodarboties, ja pati to vēlēsies paaugoties. Vecāki tā uzskata, jo mazā ļoti ātri iemācījās slēpot savam vecumam atbilstoši.

«Slēpot iesaku visiem, bet galvenokārt tiem, kuri dzied. Šis sporta veids ļoti labi attīsta ķermeņa kontrolēšanas spējas. Dziedot ir jāizjūt centrs, kurš atrodas vēdera zonā. Strādājot ar diafragmu, palīdz nedaudz saliektas kājas, tad veidojas skaista, dabīga skaņa, ko saucam par balsi,» tā Katy.

Nu Katy ir aizrāvusies ar slēpošanu, atradusi jaunu hobiju, kuru vēlas pilnveidot Zviedrijas kalnos vai mūsu mīļajā Gaiziņkalnā.

Runājot par kalniem, dziedātāja uzreiz saka, ka kalnos ir iespējams ēst tā saucamos kalnu ēdienus, tie ir speciāli ēdieni, kuri satur ļoti daudz kaloriju un nav domāti tiem, kuri ievēro diētas.

«Par ēdieniem varu pateikt vienu – dievišķīgi! Protams, nevaru iedomāties Itāliju bez picas, pastas, polentas, risoto, kā arī ļoti garšīga kapučīno. Esmu teikusi, ka mans ēšanas grafiks sākas tikai četros dienā, nepārtraukti redzot visas šīs garšīgās lietas, ir grūti noturēties un neapēst ko garšīgu līdz pēcpusdienai,» nosaka Katy.

Dziedātājai ļoti patīk itāļu kultūra, viņa diezgan bieži viesojas kādā no Itālijas pilsētām, un Katy jau labu laiku ir sapnis kādu brīdi padzīvot Milānā, bet tas prasa lielas finanses un tur nav tik vienkārši iebraucējiem atrast darbu.

«Man patīk Milāna, jo tur vienmēr ir ko redzēt un darīt. Itāļu dzīve ir ļoti aktīva, bet viņi paši ir ekspresīvi. Temperamenta dēļ es nevarētu sadzīvot ar vīrieti – itāli. Manuprāt, viņi pārāk daudz vēlas dominēt,» aizdomājas Katy.

Jaunā māmiņa priecājas, ka Itālijā sievietes seko līdzi jaunajām modes tendencēm; salīdzinot ar Zviedrijā dzīvojošajām sievietēm, itālietes ar stilu un apģērbu izrāda savu seksualitāti un sievišķību, ko diemžēl Katy nevar pateikt par sava vīra dzimtenes sieviešu dzimuma pārstāvēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu