Jauns kaislību romāns - «Lazara sievietes» (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

«Jāņa Rozes apgāds» laidis klajā jaunu kaislību romānu – Marinas Stepnovas «Lazara sievietes». Tā ir neparasta ģimenes sāga no 20. gadsimta sākuma līdz pat mūsdienām. Stāsts par mīlestību, zaudējumiem un cilvēka ģenialitāti, informē izdevēji.

Kas īsti ir Lazars Lints? Cilvēks bez ģimenes? Cilvēks bez pagātnes? Cilvēks bez piederības? Zināms vien tas, ka astoņpadsmit gadu vecumā viņš pēkšņi uzradies no nekurienes un diviem augstas klases akadēmiķiem pierādījis, ka ir ģēnijs.

Utainu, blusainu, pinkainiem matiem un noplukušām drēbēm Sergejs Aleksandrovičs Čaldonovs viņu uz laiku izmitina savās mājās. Tieši tur Lazars Lints iepazīst savu pirmo mīlestību – četrdesmit gadus vecāku par viņu pašu. Tā ir Marusja, Čaldnova sieva.

Lazars ir ģeniāls zinātnieks un reizē liels, apjucis bērns. Romāna gaitā lasītājs tiek iepazīstināts ar trīs viņa mūža sievietēm, kuru dzīves un likteņi saistīti ar šo pretrunu plosīto personību. Pirmā ir jau iepriekš minētā Marusja. Otrā – jauna un naiva praktikante, pat nenojauš, ka kļuvusi par jau krietni padzīvojušā Lazara kaisles objektu. Tomēr pavisam drīz viņas dzīve sagriežas kājām gaisā, atraisot vistumšākās dziņas un uz mūžu laupot spēju mīlēt. Trešā – Lidočka, Linta mazmeita, kas apveltīta ar izcilu talantu, tomēr paredzamā spožā nākotne uz lielās skatuves viņai nesniedz nekādu gandarījumu. Iespējams, meitenei jāizpērk vectēva grēki, bet varbūt – lemts izrauties no dzimtas pārpratumu, nedienu, naida un nolemtības apļa.

«Lazara sievietes»
«Lazara sievietes» Foto: publicitātes

www.jr.lv

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu