Vazdika dzīvē nemaz nav tik liela pavāre kā «Ugunsgrēka» Mildiņa (11)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ilze Vazdika ir aktrise, daudzi viņu pazīst kā pavārīti Mildiņu populārākajā latviešu seriālā «Ugunsgrēks». Vazdiku dzimta ir vienīgā, kura četrās paaudzēs ir strādājusi tikai Dailes teātrī. Grāmatas prezentācija nav vienīgie aktrises tās dienas svētki, jo paralēli Ilzei bija apaļa jubileja, 70 gadu. Grāmatas prezentācija notika vakar Dailes teātrī Mazās zāles foajē pulksten 16:00 pēcpusdienā.

Jaunās grāmatas nosaukums ir «Saldā katorga». Šāds nosaukums, pēc Ilzes domām, ir visprecīzākais, jo tas apzīmē Vazdiku dzimtas nozīmi Dailes teātrī. Darbs vienā teātrī jau ceturto paaudzi, un teātra skatītāju atzinums un novērtējums to padara saldu. Grāmatas autore Inga Jēruma ir vainīga grāmatas tapšanā: «Nu Ilze, tagad par tevi!» Galvenā grāmatas varone Ilze Ingas Jērumas priekšlikumu izveidot grāmatu par viņu uztvēra visnotaļ kautrīgi un atturīgi. «Ja taisām grāmatu, tad par visiem aktieriem vai netaisām vispār,» noteica Ilze Vazdika. Tomēr pusotra gada laikā grāmata lēnām tapa.

Galvenā autore apgalvo, ka grāmatas satvars ir Vazdiku ģimenes nozīme un ieguldījums Dailes teātrī. Lai to saglabātu, tika apkopotas un atrastas daudzas žurnālu un avīžu publikācijas, kā arī visi pieejamie arhīvi. «Mēs ar Ilzi izjūtam viena otru. Grāmatas pamatprincips ir apkopot visus materiālus par Vazdikiem,» norāda Inga Jēruma.

Ilze jeb Mildiņa, kā daudzi viņu atpazīst, nav laba pavāre, vismaz viņa tā atzīst. Viņai nepatīk, ka skatītāji domā pretēji, jo viņa kulinārijas eksperte ir tikai seriālā. Grāmatā norādīts, ka daudzi cilvēki nākuši klāt un jautājuši par ēdienu gatavošanu. Kaut arī

Ilze atbild, ka viņai nav milzīgas pieredzes gatavošanā, jo tā ir tikai aktiera loma, daudzi netic un turpina jautāt par Mildiņas erudīciju virtuvē.

Prezentācijā izskanēja daudz skaistu novēlējumu Ilzei no kolēģiem un daudzi atmiņu stāsti par kopā piedzīvoto. «Atceries, kā mēs braucām uz Lietuvu pēc šmotkām un vienu nakti pie Brīvības pieminekļa centāmies lustrai nodzēst gaismu?» ar smaidu atgādina Ilzes draudzene.

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu