Djomins ar gleznu «Zilais pērtiķis» izpelnījies starptautisku atzinību (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latvijas gleznotājs Sergejs Djomins ap 4000 mākslinieku konkurencē ar savu gleznu «Zilais pērtiķis» izcīnījis vietu pasaules labāko mūsdienu mākslinieku desmitniekā Londonas galerijas «Saatchi» interneta platformas «Saatchi Online» konkursā, informēja mākslinieks. Pirmoreiz Djomins «Saatchi» konkursā uzvarējis 2009.gadā, bet 2010.gada februārī viņa glezna «Boris & Gleb» tika atzīta par labāko 3000 dalībnieku konkurencē.

«Trīskārša atzinība šajā ārkārtīgi prestižajā konkursā ir tikpat reta veiksme kā iespēja loterijā vinnēt miljonu. Taču mākslinieka dvēselei pasaules līmeņa žūrijas novērtējums ir vēl daudz būtiskāks par vinnestu loterijā, jo šajā darbā esmu ieguldījis daudz,» izsakās gleznotājs.

Patlaban «Zilais pērtiķis» ir apskatāms Rīgā, galerijā «HappyArt museum», taču no 5. līdz 20. decembrim tas tiks eksponēts galerijā «Griffin» Londonā.

Gleznā attēlotais pērtiķis nav tikai dzīvnieks - tajā vēsturisks atskats mijas ar glezniecības tehnikas niansēm. Zoomorfais tēls atveidots polihromā gleznojumā, ar statisko kompozīciju panākta augsta dekorativitāte. Darbs ir no mākslinieka sērijas «Ja nebūtu evolūcijas…». Par iedvesmu anturāžai - fonam, apģērbam, atribūtiem - kalpoja Sv.Nikolaja ikona, bet nekādu citu saistību ar reliģiju mākslinieks neiesaka meklēt. «Ikonas iedvesmo ar kolorītu, ritmu, un vairāk par dekoratīvismu no ikonām nekas netiek palienēts,» stāsta mākslinieks.

Djomina un citu Latvijas mākslinieku darbi līdz 5.decembrim eksponēti arī Brigē, Beļģijā, galerijā «D.E.V.E.», galerijas «Happy Art museum» izbraukuma izstādē.

«Zilais pērtiķis»
«Zilais pērtiķis» Foto: publicitātes

Mākslinieks vienlaikus strādā arī pie vairākiem citiem tematiskajiem darbiem, piemēram, «Think Green!», «Wash Your Handbefore a War!», kā arī glezno klusās dabas un ainavas.

Djomins dzimis 1974. gadā. 1995. gadā viņš beidzis Latvijas Universitātes Vēstures un filozofijas fakultāti. Kā gleznotājs sācis darbību 2001.gadā pēc Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības katedras beigšanas.

Piedalījies daudzās grupu izstādēs Latvijā un pasaulē, rīko personālizstādes. Ir vairāku ārzemju un pašmāju galeriju mākslinieku sarakstā. Djomina darbi atrodas privātkolekcijās visā pasaulē.

Par konkursu www.saatchionline.com

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu