Rīgā ar publisku lekciju viesojas G.G. Markesa biogrāfs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

6.novembrī, plkst.12.30 Latvijas Universitātes (LU) bibliotēkas Humanitāro zinātņu bibliotēkā ar publisku lekciju «Gabriela Garsijas Markesa meklējumos» viesosies kolumbiešu rakstnieka, 20.gadsimta literatūras klasiķa, Nobela prēmijas laureāta Gabriela Garsijas Markesa biogrāfs Dasso Saldivars (Dasso Saldívar), informēja Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Komunikācijas un mārketinga nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Liniņa.

Pasākumu atklās Kolumbijas goda konsuls Latvijā Roberts Binde un LU Humanitāro zinātņu fakultātes Ibēristikas studiju katedras vadītāja asoc.prof. Alla Placinska. Diskusiju pēc lekcijas vadīs Latīņamerikas literatūras speciālists Alberto Torress Fernandess.

Saldivars lekcijā iepazīstinās gan ar rakstnieka personības faktiem un mītiem, gan literāro mantojumu, kas ietver tādus darbus kā «Simts vientulības gadu», «Pulkvedim neviens neraksta», «Mīlestība holeras laikos», «Dzīvot, lai izstāstītu» u.c. «Jau desmit gadu vecumā Markess zināja visu, ko uzrakstīs. Viņam tikai bija jāatrod savs stāstījuma stils,» Saldivars reiz izteicies intervijā spāņu laikrakstam «El Pais».

Lekcijas apmeklētājiem būs iespēja iepazīties arī ar izstādi «G.G.Markesa meklējumos», kurā iekļauti LU Bibliotēkas Humanitāro zinātņu bibliotēkas un LNB krājumos atrodamie Markesa darbu izdevumi latviešu, spāņu, angļu un krievu valodā.

Ieeja lekcijā būs bez maksas. Lekcija ilgs pusotru stundu. Tā notiks spāņu valodā ar tulkojumu latviešu valodā.

Dasso Saldivars
Dasso Saldivars Foto: publicitātes

Saldivars darbojies žurnālistikā, rakstot par kultūru un publicējot literatūrkritiskus darbus dažādos Eiropas un Amerikas periodiskajos izdevumos. Bijis ar kultūru saistītu programmu redaktors Spānijas televīzijā. Saldivars izveidojis un kopā ar dzejnieku Narsiso Galjego vadījis žurnālu «Margen», 1997.gadā Madrides izdevniecībā «Alfaguara» publicējis darbu «Garsija Markess. Ceļojums uz pirmsākumiem», Makondo radītāja biogrāfiju, kas tulkota ķīniešu, mandarīnu, korejiešu, grieķu, arābu, vācu, franču, holandiešu, poļu, portugāļu un angļu valodā. Saldivars izdevis arī «XIX no XX gadsimta» - darbu par kolumbiešu rakstniekiem, kā arī esejas par Sesaru Valjeho, Karlosu Okendo de Amatu, Aurelio Arturo, Augusto Roa Bastosu, Alvaro Mutisu un Antonio Gamonedu.

Patlaban Saldivars ir pabeidzis darbu pie romāna «Amalfi saules» un strādā pie poētiska stāsta «Uguns izsole».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu