Zinātniskā fantastika ASV sit augstu vilni (6)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Pseidodokumentālā komēdija «Sliktais opis» (Jackass Presents: Bad Grandpa), kas populāra arī Latvijā, spiesta Ziemeļamerikas kinoteātros šonedēļ atzīt zinātniskās fantastikas filmas «Endera spēle» («Ender’s Game») pārākumu, ziņo ārvalstu prese.

Orsona Skota Kārda (Orson Scott Card) romāna «Endera spēle» («Ender’s Game») ekranizējums ar Harisonu Fordu galvenajā lomā nedēļas griezumā nopelnījis 28 miljonus dolāru.

Filmas stāsta centrā ir zēns vārdā Enders.

Anotācija. Jau divreiz, karojot pret noslēpumainu citplanētu civilizāciju, Zeme gandrīz tikusi uzvarēta, taču abas reizes cilvēcei tomēr izdevies sakaut daudz spēcīgākās iebrucēju flotes. Lai uzvarētu izšķirošajā sadursmē, topošie virsnieki tiek apmācīti jau no agras bērnības. Prestižajā Kaujas skolā tiek uzņemts arī brīnumbērns Enders. Skaudrie apstākļi un apkārtējo nežēlība liek viņam šaubīties, kas gan ir īstie ienaidnieki: citplanētieši, citi bērni vai varbūt skolotāji? Vai patiešām no Endera ir atkarīgs cilvēces liktenis? Stāsta centrā ir cilvēka iekšējā cīņa.

Romāns izdots arī latviski un nule izdevniecībā «White Book» piedzīvojis trešo izdevumu.

Latvijas kinoteātros filma no: 08.11.2013

Līdz ar to uz otro vietu noslīdējusi filma «Sliktais opis». Šoreiz iekasēti 20,5 miljoni, un niecīgais filmas budžets jau ar uzviju atpelnīts.

Trešajā vietā ar 16,5 miljoniem debitējusi režisora Džona Tartltauba («Nacionālie dārgumi») komēdija «Pēdējā vecpuišu ballīte Vegasā» («Last Vegas»). Galvenās lomas šajā lentē atveido «Oskara» laureāti Roberts de Niro, Maikls Duglass, Morgans Frīmens, Kevins Klains un citi.

Anotācija. «Pēdējā vecpuišu ballīte Vegasā» – šis ir stāsts par četriem bērnības draugiem – nu jau senioriem, kas dodas uz Grēku pilsētu, lai nosvinētu gada visjautrāko vecpuišu ballīti!

Starp saviem draugiem Bilijs vienmēr bijis rūdīts vecpuisis. Kad beidzot viņš uzdrošinājies bildināt par sevi gados daudz jaunāku draudzeni, viņa draugi - Pedijs, Arčijs un Sems nolemj nosvinēt šo nozīmīgo notikumu kā pienākas... Viņi visi ceļo uz Lasvegasu, nenojaušot, ka kopš viņu pēdējās vizītes pilsēta ir mainījusies līdz nepazīšanai, tāpēc vecpuišu ballīte var beigties visnegaidītākajā veidā.

4. vietā «Šreka» radītāju jaunā animācijas filma «Tītari atpakaļ nākotnē» («Free Birds»).

Foto: publicitātes
Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu