Guntars Račs: «Brīzes aiziešana viņsaulē bija daudz par agru»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Piecdesmit viena gada vecumā mūžībā aizgājis populārais Latvijas mūziķis, roka balss īpašnieks, viens no grupas «Līvi» stūrakmeņiem Aivars Brīze.

Foto: Ieva Čīka/LETA

Ierakstu kompānijas «Mikrofona ieraksti» pārstāvis un mūziķis Guntars Račs nespēj izcelt vienu īpašu, spilgtu atmiņu, kura viņam nāk prātā, izdzirdot vārdu - Aivars Brīze. Mūziķi bija pazīstami trīsdesmit gadus, un Račs vēl nespēj pieņemt prātā to, ka viens no Latvijas labāko roka balsu īpašniekiem ir miris.

«Man viņš joprojām šķiet dzīvs. Nespēju tāpēc izcelt vienu konkrētu atmiņu, galvā svaidās daudz dažādu īpašu mirkļu, kuri pavadīti kopā. Latvija ir pazaudējusi īpašu personību, īpašas balss īpašnieku, vienu no grupas «Līvi» stūrakmeņiem. Man tas ir sāpīgs trieciens,» Aivara Brīzes nāvi komentē Račs.

Guntars Aivaru atceras kā kārtīgu «džeku», kurš kāpj uz skatuves un ar savu balsi iemūžina rokenrolu.

Račs uzskata, ka mūziķa nāve ir sāpīgs moments Aivara Brīzes ģimenei un Liepājas jaunajiem mūziķiem, jo daudziem Brīze bija kā muzikālais paraugs, paraugs, pēc kura tiekties.

«Domāju, ka ikvienam no grupas «Līvi» ir grūti pārdzīvot šo dienu. Tā ir ļoti emocionāla. Bet viņi pārdzīvos, šī nav pirmā reize, kad mūžībā aiziet kāds no grupas biedriem. Brīzes aiziešana viņsaulē bija daudz par ātru. Aivaram Brīzem bija vēl daudz lietu ko paveikt, radīt un īstenot,» nobeidz Guntars Račs.

Foto: Evija Trifanova/LETA

Režisore un sabiedrības dāma Žaklīna Cinovska ir tādā šokā par Aivara Brīzes nāvi, ka joprojām nespēj to aptvert. Žaklīna ir pārsteigta, ka aiziet cilvēks, kurš pēdējos gados ir piekopis ļoti veselīgu dzīvesveidu.

«Nekad neesmu Aivaru redzējusi dusmīgu vai sliktā garastāvoklī, viņš vienmēr bija pozitīvs un priecīgs. Tas nav prātam aptverams, tik jauni cilvēki nedrīkst mirt. Tas ir negodīgi, ka tik pozitīvi cilvēki aiziet no šīs pasaules,» pārdomās dalās Žaklīna.

Cinovska izsaka dziļāko līdzjūtību Aivara Brīzes dzīvesbiedrei Elitai Veidemanei, sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» sieviete atzīstas, ka vēl nav spējusi saņemties un piezvanīt Elitai, lai izteiktu līdzjūtību.

«Mūžībā aizgājuši daudzi labi rokmūziķi, viņi noteikti tur augšā taisīs jaunu rokgrupu, un tāpēc viņiem bija vajadzīgs tik unikālas balss īpašnieks kā Aivars Brīze, tāpēc viņam bija jādodas turp,» skumji nosaka Žaklīna.

Žaklīna stāsta, ka kādreiz daudz laika pavadījusi kopā ar Aivaru. Īpaši laikā, kad kopā ar Elitu Veidemani rakstījušas scenāriju televīzijas seriālam «Prāts vai instinkts». Sievietes rakstījušas, bet Aivars visu laiku taisījis viņām ēst, gan ēdienu, gan uzkodas un dažādus kokteiļus.

«Tajā laikā iepazinu Aivaru ne tikai kā pozitīvu cilvēku, lieliskas balss īpašnieku, bet arī kā lielisku pavāru. Mēs visu laiku bijām pārēdušās, jo ēdiens bija tik garšīgs,» atmiņās dalās Žaklīna.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu