Daugavpilī Starptautiskais Rotko mākslas plenērs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No 14.septembra līdz 25.septembrim Daugavpilī norisināsies Starptautiskais mākslas plenērs "Marks Rotko 2011", kurā piedalīsies 15 dalībnieki no 12 valstīm, informē Marka Rotko mākslas centra projekta vadītāja Sarmīte Teivāne.

Programma

Plenēra atklāšanas pasākums sāksies 15.septembrī plkst.18. Tajā paredzēta mūzikas un mākslas performance "Pastaiga pa Rotko pilsētu", mākslinieku gājiens un aktieru grupas "Artel - A" krāsu skulptūru metamorfozes Rīgas ielā un mūzikas grupas "Sun Brothers" (Lietuva) koncerts Vienības laukumā.

16.septembrī un 17.septembrī no plkst.19 Daugavpils Māla mākslas centrā darbosies neformālā galerija. Tās gaitā tiks iekurts svēpētās keramikas ceplis, un sevi prezentēs plenēra dalībnieki - mākslinieki.

22.septembrī plkst.10 Daugavpils universitātē sāksies Mākslas lasījumi. Tajos uzstāsies arī Maskavas Valsts universitātes Mākslas fakultātes laboratorijas vadītājs, mākslas zinātnieku padomes biedrs un Krievijas valdības mākslas ekspertu komisijas loceklis Sergejs Lebedevs, kurš nolasīs lekciju "Rotko mākslas apziņas kontekstā", un franču māksliniece un rakstniece Martine Lafona, kura nolasīs lekciju "Sarkanais vizuālajā mākslā.

Savukārt plkst.16 Daugavpils mākslas vidusskolā "Saules skola" sāksies meistarklases un Atvērto durvju diena mākslinieku darbnīcās.

23.septembrī plkst.16 Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā tiks atklāta "Saules skolas" un Latgales mākslas skolu audzēkņu darbu izstāde.

Rotko dzimšanas dienā, 25.septembrī, plkst.12.30 pie zīmes "Veltījums Rotko" notiks pasaulslavenā Daugavpilī dzimušā mākslinieka atceres brīdis, bet plkst.15 Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā tiks atklāta plenēra noslēguma izstāde. Tajā ar koncertu muzeja pagalmā uzstāsies Daugavpils mūzikas vidusskolas vijolnieku ansamblis un Latvijas Nacionālās operas soliste Ilona Bagele.

Par Rotko plenēru

Rotko plenēros ir piedalījušies mākslinieki no Francijas, Vācijas, Itālijas, Polijas, Austrijas, Baltkrievijas, Krievijas, Lietuvas, Ukrainas, Lielbritānijas, Latvijas un citām valstīm. Nākotnē labākie mākslas plenēru darbi veidos Daugavpils Rotko mākslas centra ekspozīcijas daļu.

Plenērs tiek rīkots Daugavpils pilsētas domes un Utenas Novadpētniecības muzeja kopīgi īstenojamā Latvijas-Lietuvas Pārrobežu sadarbības programmas 2007-2013.gadam projektā "Radošo industriju attīstība Latvijas-Lietuvas pārrobežu reģionā".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu