"Dziedošo ģimeņu" otrais pusfināls

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Svētdienas, 4.septembra, vakarā notiks arī LNT projekta "Dziedošās ģimenes" otrais pusfināls, kurā noskaidrosies tās sešas ģimenes, kas piedalīsies tālākajā sacensībā par labākās dziedošās un skanīgākās ģimenes titulu.

Aļļenu ģimeni no Priekuļiem pusfinālā pārstāvēs mamma Gunita ar meitu Patrīciju un dēlu Emīlu. Ģimene šovam pieteikusies desmitgadīgās meitas Patrīcijas mudināta un interesanta piedzīvojuma pēc! Aļļenu ģimenē visu laiku mājās kāds dzied vai dungo, galvenokārt atsevišķi, tādēļ šovā viņiem būs lieliska iespēja dziedāt visiem kopā vienuviet. Šim vakaram viņi izvēlējušies Jāņa Stībeļa dziesmu "Mums paveiksies".

Bērziņu ģimeni no Saldus pārstāvēs trīs māsas – Dace, Kristīne un Ieva un brālis Jānis. Šovā viņi piedalās, lai iegūtu interesantu pieredzi un pavadītu vairāk laika ģimenes lokā. Viņi uzskata, ka stiprai saimei nepieciešamākās svarīgākās īpašības ir humora izjūta, līdzīgas vērtību vai prioritāšu sistēmas ģimenes locekļiem. Bērziņu sniegumā svētdienas vakarā skanēs grupas "Instrumenti" dziesma "Zemeslodes".

Jansones no Rīgas - mamma Baiba ar meitām Paulu Emīliju un Daci Melindu - ģimenes sanākšanās dziesmas izvēloties nejauši – nosaucot kādu lappusi no dziesmu grāmatas: kāda dziesma "iekrīt", tādu viņi dzied. Jansonu ģimene uzskata, ka ģimenes spēks ir tās saknē - senčos un tradīcijās, kas pārmantotas no paaudzes paaudzē. Otrajam pusfinālam viņas izvēlējušies latviešu tautasdziesmu "Stāvēju, dziedāju".

Kiršteini no Brocēniem jau piedalījušies Saldus novada "Ģimeņu spietā" un nu beidzot izlēmuši parādīt sevi arī plašākai publikai, lai kopā muzicēšanas prieku dāvātu arī citiem. Kiršteini dzied koros, bet ģimenē kopā dzied gadskārtu svētkos un dzimšanas dienās. "Dziedošo ģimeņu" otrajā pusfinālā viņu sniegumā skanēs dziesma "Tā ir sirdsbalss".

Jaukā Liepiņu ģimene no Alojas novada pieteicās šovam, lai pārbaudītu sevi un kopā pavadītu vairāk laika, kā arī lai realizētu savas radošās idejas. "Dziesma – tā ir mūsu ģimenes zelta rasa," saka Liepiņi, kas izvēlējušies retro gabalu - dziesmu "Rīgas taksī".

Puncuļu ģimeni no Rēzeknes pusfinālā pārstāvēs trīs brāļi – Ingars, Artūrs un Linards kopā ar saviem vecākiem un vecmāmiņu. Viņuprāt, šovam vislabāk piestāvēs latgaliešu tautas dziesma "Dzeiveite".

Spilgtā un saskanīgā Rudeviču ģimene, kuras izpildījumā skanēs dziesma "Schakles", par sevi saka: "Mēs kā čigānu tautības pārstāvji gribam būt kā krāšņs zieds šova skaistajā un daudzveidīgajā dārzā, jo labestība, kas staro no "Dziedošajām ģimenēm", ļauj cilvēkiem justies labāk!"

Sarmu ģimenei patīk vakaros kopā ar tēti ģitāras pavadījumā vienkārši izdziedāt mīļākās dziesmas un savu kuplās saimes sniegumu nu nolēmuši parādīt arī plašākam skatītāju pulkam. Sarmu ģimenei patīk kopā iet pārgājienos un braukt ekskursijās. Svētdien viņi skandēs dziesmu "Iedomājies".

Viskuplākā saime, kāda jebkad ir pieteikusies dziedāšanas svētkos, ir Taškāni: uz atlasi bija atnākuši 18 Taškānu ģimenes locekļi, bet kopā viņi varot sanākt pat 45 cilvēku pulks! Taškānu lielākie un aktīvākie līdzjutēji ir viņu pašu ģimene. Ģimenes locekļi iesaistās visos mēģinājumos, palīdzot ar idejām, kā arī sniedzot atbalstu gan emocionāli, gan arī materiāli. Svētdienas vakarā kuplā saime piedāvās savu versiju par Raimonda Paula dziesmu "Cielaviņa".

Tumaņus no Ogres 2. pusfinālā pārstāvēs četri ģimenes locekļi – māsīcas Vineta un Aija, Aijas brālis Ģirts un Ģirta draudzene Ieva. Tumaņi atzīst, ka viņi vēlas no šī visa procesa gūt pēc iespējas vairāk prieka, smieklu un pozitīvu emociju! Viņuprāt, pozitīvas emocijas šovā varētu radīt arī "Čikāgas piecīšu" dziesma "Lai visa pasaule to redz".

LNT šova "Dziedošās ģimenes" otrais pusfināls - svētdien, 4.septembrī, plkst. 20.20.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu