Rīgā turpinās pilsētas svētku svinēšana (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šodien Rīgā ar dažādiem pasākumiem turpināsies pilsētas svētku svinības, kas piedāvās gan sportiskas, gan mākslinieciskas un arī izzinošas aktivitātes.

Ārpus Rīgas centra, vēsturiskajā pilsētas lidostā «Spilve», visas dienas garumā no plkst.11.30 līdz 17.30 notiks Aviācijas svētki, piedaloties pasaules labākajiem «Unlimited» kategorijas pilotiem, norisināsies starptautiskas sporta aviācijas sacensības «Elite Aerobatic Master Cup».

Savukārt Lucavsalā no plkst.9 līdz 18 turpināsies «Rīgas kausa» izcīņa pludmales volejbolā vīriešiem.

Daugavas akvatorijā starp Vanšu un Akmens tiltu no plkst.11 līdz 17 norisināsies «Latvijas Match Race čempionāts 2013» Rīgas kausa izcīņa, bet no plkst.12 līdz 17 Daugavas akvatorijā starp Vanšu tiltu un Rīgas pasažieru ostu varēs sekot līdzi Rīgas kausa burāšanā norisei, kur divu dienu garumā tiks noskaidroti labākie divās jahtu grupās - «Q-25» sporta jahtu klasē un «Mikro» jahtu klasē, savukārt laukumā pie Latvijas Nacionālās operas plkst.13 sāksies diennakts basketbola turnīrs «Krastu mačs».

Rīgas kanālā no Bastejkalna līdz Latvijas Nacionālās operas ēkai no plkst.12 līdz 18 notiks «Kanāla regate 2013 - Rīgas brīvostas kauss», kā arī pilsētā notiks krāšņais seno spēkratu salidojums «Rīga Retro 2013».

Svētku tirdziņus šodien un rīt varēs izbaudīt Doma laukumā un laukumā pie Svētā Pētera baznīcas.

Kalnciema kvartālā šodien no plkst.10 līdz 21.30 norisināsies pasākums «Dienu pirms tam», Rīgas Zooloģiskajā dārzā visas dienas garumā varēs baudīt Svītrainās dienas piedāvājumus, bet koka ēku renovācijas centrā «Koka Rīga» būs skatāma fotoizstāde «Avotu iela 1,30 km». Dažādību svētku laikā piedāvās baudīt arī pilsētas muzeji, piemēram, Saules muzejā varēs aplūkot izstādi «Saule Rīgas arhitektūrā», Porcelāna muzejā darbosies porcelāna apgleznošanas darbnīca «Uzglezno Rīgu!», Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā būs skatāma izstāde «No kara uz mieru. 1940.-1950.gadu mode», kas veidota no Aleksandra Vasiļjeva kolekcijas.

Trešo gadu pēc kārtas Rīgas svētku laikā pilsētā notiks arī Ielu mūzikas dienas.

Spīķeros no plkst.11 varēs turpināt baudīt «Pilsētas ziņģes» piedāvājumu ar dažādu grupu uzstāšanos, bet Vērmanes dārzā no plkst.12 līdz 23 varēs baudīt teātra mākslu un varēs piedalīsies Taivānas tradicionālajās spēlēs, mēģinot iemācīties arī ķīniešu kaligrāfijas pamatus, bet vakarā turpat būs baudāms Imanta Kalniņa dziesmu vakars «Tiem, kas lido», savukārt savu programmu visas dienas garumā piedāvās arī kultūras vasarnīca «Esplanāde 2014», bet īpaša šī diena solās būt Vāgnera ielas zālei, jo pēc ilgiem laikiem šajā zālē atkal skanēs mūzika. Vāgnera zālē no plkst.12 līdz 18 varēs baudīt mūziku no Rīgas mūzikas un teātra senvēstures.

Līdz ar Rīgas svētkiem savus svētkus no plkst.12 līdz 18 svinēs arī Alberta iela, kas aizvedīs rīdziniekus un pilsētas viesus simts gadus tālā pagātnē, kur varēs piedzīvot jau tradicionālas un vēl nebijušas aktivitātes, bet «kim?» Laikmetīgās mākslas centrs Rīgas svētku laikā aicina uz Kristapa Epnera, Ojāra Pētersona «Oranžais stūris» un Oļas Vasiļjevas «Cinq a Sept» personālizstādēm.

11.novembra krastmalu no plkst.13 līdz 23 apdzīvos programma «Teātru parāde», kur būs gan suņu parāde, ielu vingrotāju paraugdemonstrējumi, dažādi muzikāli un teatrāli priekšnesumi, bet Rīgas Doma baznīcas dārzā no plkst.14 līdz 22 skanēs dažāda mūzika Rīgas mūzikas skolu apvienotā simfoniskā orķestra, «Sus Dungo», Jaunā Rīgas Stīgu kvarteta, solistu, Mazā Operas un Teātra Orķestra un baroka kora «Collegium Choro Musici Riga» izpildījumā.

Savu svētku programmu pilsētniekiem būs sarūpējis arī Ziedoņdārzs, kur būs sastopami krāsaini un atraktīvi bērnu izrāžu tēli, kuri kopā ar apmeklētājiem rotaļāsies, piedalīsies dažādās atrakcijās, stafetēs un radošajās darbnīcās.

Rīgas svētku laikā peldošais mākslas centrs «Noass» piedāvās izbaudīt 13.starptautisko laikmetīgās un videomākslas festivālu «Ūdensgabali», bet Svētā Jāņa baznīcā plkst.20 sāksies koncerts «Rīga dimd», kurā ērģelnieces Ilzes Reines un sitaminstrumentālista Edgara Saksona izpildījumā skanēs muzikāla programma, kurā iekļauti dažādu laikmetu autoru darbi, īpašu uzsvaru liekot uz latviešu komponistu sacerējumiem. Koncertā skanēs Tālivalža Ķeniņa «Rīga dimd», Marģera Zariņa «Divertisments», Šarla Marijas Vidora «Tokāta no 5. simfonijas» un citi.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu