"Baltijas pērlē" rādīs Kaurismeki filmu "Havra"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Kinofestivāla "Baltijas pērle" ietvaros 15. septembrī Kongresu namā tiks demonstrēta somu režisora Aki Kaurismeki (Aki Kaurismäki) jaunākā filma "Havra" ("Le Havre"), informē festivāla rīkotāji.

"Havra tika izrādīta arī Kannu kinofestivāla konkursa programmā. Filmā galvenā varoņa sievas lomu atveido aktrise Katija Outinena (Kati Outinen), kuru Kaurismeki uzskata arī par savu kinematogrāfiskās veiksmes talismanu.

Aktrise ir filmējusies desmit Kaurismeki kinodarbos un šodien, 17. augustā, svinēs savu dzimšanas dienu.

Tā kā filma tika uzņemta Francijā un franču valodā, aktrisei nācās vairākkārt atkārtot savas ainas, jo viņai bijis grūti atbrīvoties no somu akcenta.

"Nu nē, viss ritēja kā nākas,"

savā ierastajā manierē atjokojis Kaurismeki un izgudrojis arī akcenta iemeslu: viņa esot rumāniete, lai arī filmā par to nav teikts ne vārda.

"Labestīgais un cilvēcīgais stāsts veidots neparasti smalki, mākslinieciski, ironiski un ir tik ļoti dzīvesprieka caurstrāvots, cik vien tas mūsdienu kino vispār iespējams. "Havra" ir iedvesmā balstīta nevērība pret realitāti. Režisors pilnībā apzinās savas tiesības uz brīnuma radīšanu: tur, kur sižeta attīstības loģika paģērētu drāmu, viņš demonstratīvi atalgo savus varoņus par labajiem darbiem," stāsta "Baltijas pērles" organizatori.

Katija Outinena
Katija Outinena Foto: publicitātes
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu