Dž.K.Roulingas kriminālromāna pseidonīmu izpauda advokātu birojs (7)

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP /LETA

Pseidonīmu, kuru Harija Potera sāgas autore Dž.K.Roulinga izmantojusi, izdodot savu kriminālromānu, izpaudis viņu pārstāvošais advokātu birojs, vēsta bitu mediji.

Laikraksts «Sunday Times» nedēļas nogalē atklāja, ka ar Roberta Galbraita vārdu izdoto kriminālromānu «The Cuckoo's Calling» («Dzeguzes aicinājums») patiesībā sarakstījusi Roulinga.

Roulinga paudusi neapmierinātību, ka informāciju par viņas pseidonīmu nopludinājis viņu pārstāvošais advokātu birojs «Russells», no kura viņa «sagaidīja pilnīgu konfidencialitāti».

«Es esmu ļoti dusmīga, ka

mana uzticība ir pievilta. [..] Manu pseidonīmu zināja daži cilvēki,

un nebija patīkami vairākas dienas prātot, kā sieviete, par kuru es līdz svētdienas vakaram neko nezināju, varēja uzzināt to, ko nezināja pat mani tuvākie draugi,» teikts rakstnieces izdotajā paziņojumā.

Savukārt advokātu birojs «Russells» publicējis atvainošanos par informācijas noplūdi.

Kā skaidro birojs, viens no biroja vadītājiem par Galbraita patieso identitāti bija pavēstījis savai sievai, kas privātā sarunā to atklāja savai labākai draudzenei Džūditai Kolgari, kas savukārt šo informāciju 9.jūlijā tviterī nodeva «Sunday Times» žurnālistei.

Atklājot, ka birojs ir kļuvis par informācijas noplūdes vaininieku, «Russells» par to informējis Roulingas aģentu.

Ar Roberta Golbraita vārdu izdotais kriminālromāns «The Cuckoo's Calling» («Dzeguzes aicinājums») stāsta par privātdetektīvu, kas izmeklē kādas modeles pašnāvību.

Grāmatas izdevēji «Little, Brown Book Group» Golbraitu raksturoja kā bijušo karaliskās militārās policijas darbinieku, kas kopš 2003.gada strādā civilajā apsardzes industrijā.

Pēc laikraksta «Sunday Times» publikācijas

Roulinga atzinusi, ka viņa tiešām sarakstījusi minēto kriminālromānu.

«Es cerēju, ka šo noslēpumu izdosies saglabāt mazliet ilgāk, jo kā Roberts Galbraits es izjutu lielu brīvību. Izdot grāmatu bez lielas kņadas un gaidām bija brīnišķīgi, kā arī saņemt atsauksmes uz cita vārda bija īsta bauda,» sacīja Roulinga.

Aprīlī izdotā grāmata iepriekš pārdota 1500 eksemplāru, bet pēc «Times» publikācijas pārdošanas apjomi strauji pieauguši, tuvojoties «Amazon» straujāk tirgoto grāmatu virsotnei.

Kritiķi un citi kriminālromānu autori grāmatu raksturojuši kā «skaisti uzrakstītu un patiesi aizraujošu».

Pusaugu burvja Harija Potera septiņu grāmatu, kā arī ekranizāciju milzīgie panākumi Roulingai atnesuši pasaules slavu un lielu bagātību. Tomēr liela uzmanība pievērsta arī rakstnieces tālākai radošajai darbībai.

Roulingas pirmais romāns pieaugušajiem «The Casual Vacancy» («Nejaušā vakance») pie lasītājiem nonāca pagājušā gada septembrī, taču kritiķi to nav novērtējuši pārāk atzinīgi.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu