Studentu dejas, reklāmas āmuri u.c. brīvdienu ceļvedī

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Šajā nedēļas nogalē īpaši jūtama studentu aktivitāte, kas saistīta vai nu ar diplomdarbu aizstāvēšanu, vai gatavošanos saviem dziesmu un deju svētkiem. Reklāmisti dala āmurus, taustāmi tiek reklamēts vīns, teātra sezona vēl īsti nebeidzas... Laipni lūgts TVNET nedēļas nogales ceļvedī!

PASĀKUMI

Reklāmas festivāls "Golden Hammer" kino "Rīga"

Foto: publicitātes

Pēc ceremonijas notiks arī oficiālā āfterpārtija "Club Kino" (K. Barona 31).

Biļetes nopērkamas "Biļešu servisa" kasēs vai bilesuserviss.lv.

Vīna festivāls Konventa sētā

Foto: publicitātes

Festivāla galvenais mērķis ir iepazīstināt interesentus ar Latvijā pieejamo vīnu sortimentu, lai veicinātu un popularizētu vīna kultūras tradīcijas Latvijā, kā arī prezentētu jaunākās un populārākās vīna šķirnes. Par izsalkušajiem vīna baudītājiem rūpēsies vairāku restorānu pavāri.

"Vīna festivāls 2011" gaidīs apmeklētājus 10. jūnijā laikā no plkst. 17 līdz 20 un 11. jūnijā no plkst. 14 līdz 18.

Biļete būs nopērkama pie ieejas un maksās Ls 5.

Daugavpils pilsētas svētki

M. Naumova
M. Naumova Foto: publicitātes

10. jūnijā Daugavpils Māla mākslas centrā (18. novembra 8) no plkst. 11 notiks keramiķu meistarklases (cepļa atvēršana 11. jūnijā plkst. 16), kā arī būs skatāma keramikas darbu izstāde "Pievienotā vērtība" un Tautas lietišķās mākslas studijas "Klūga" 30 gadu un studijas vadītāja Viktora Kuhaļska 60 gadu jubilejai veltīta izstāde "Pinumi".

Daugavpils teātrī (Rīgas 22a) plkst. 18 sāksies Marijas Naumovas koncerts (informācija par biļetēm 65426520).

Kinoteātrī "Renesanse" (Vienības 30) no plkst. 18 notiks jauniešu īsfilmu festivāls, bet viesnīcas "Park Hotel Latgola" (Ģimnāzijas 46) restorānā "Plaza" plkst. 21 sāksies džeza mūzikas vakars.

11. jūnijā pie Daugavpils Olimpiskā centra (Stadiona 1) no plkst. 14 notiks spēkavīru Latvijas čempionāta sacensību "Strong Man" trešais posms.

Pie P. Dubrovina pieminekļa no plkst. 12 notiks "Dzejas slems" – jauno dzejnieku sacensības jeb izaicinājums uz īstenu performanci auditorijas priekšā, no plkst. 16.30 Daugavpils Mākslas vidusskolas "Saules skola" modes skate, no plkst. 17.30 Latvijas reģionālais Bārmeņu šovs Latgalē. Vienības laukumā plkst. 16 uzstāsies grupa "Triānas parks", plkst. 17.30 notiks jauno estrādes mākslinieku koncerts "Dinaburgas zvaigznes", bet plkst. 21 uzstāsies "Premier-ministr" (Krievija).

Plkst. 23 Daugavmalā notiks svētku uguņošana, bet pusnaktī Olimpiskajā centrā sāksies nakts diskotēka (ieejas maksa - Ls 1).

Svētku laikā notiks vēl daudzi un dažādi pasākumi – sīkāka programma Daugavpils mājaslapā (sk. resursus).

Valkas-Valgas svētki

Foto: publicitātes

Vēl Valkā norisināsies ziedu svētki "Puķu brīnumā", kas sāksies jau 10. jūnijā plkst. 13, kad Lugažu laukumā visi valcēnieši un pilsētas viesi, līdzi atnesot ziedus, pļavu puķes un zaļumus, aicināti piedalīties senā Valkas nosaukuma "WALK" izrotāšanā.

Sīkāka pasākumu programma Valkas mājaslapā (sk. resursus).

Rīgas Salsas festivāls

Foto: publicitātes

Rīgas Salsas festivāla kulminācija būs "Grand Salsa Party", kas notiks Latviešu biedrības namā 12. jūnijā plkst. 22. Tad uz skatuves aptuveni pusotru stundu ilgā programmā varēs vērot pasaulē labāko salsas mākslinieku priekšnesumus, kas gatavoti speciāli Rīgas Salsas festivālam.

Biļetes nopērkamas "Biļešu servisa" kasēs vai bilesuserviss.lv.

KONCERTI

"Fragma" Mežaparka Zaļā teātra estrādē

Foto: publicitātes

Pasākumā piedalīsies arī DJ Kaspar Kondrat, DJ Roland Privert un DJ Daniel Mariash, kā arī VJ Artis Dzērve.

Biļetes nopērkamas "Biļešu servisa" kasēs vai bilesuserviss.lv.

"Ceļā uz Gaudeamus XVI" Ķīpsalas hallē

Foto: publicitātes

Biļetes nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs vai bilesuparadize.lv.

IZRĀDES

Starptautiskais laikmetīgās dejas festivāls "Laiks dejot 2011"

Foto: publicitātes

10. jūnijā plkst. 17 deju skolā "Dzirnas" (Brīvības 224, k. 5) būs skatāma Andreja Filipova izrāde "Daļa no summas" un Kārļa Boža "Sirmgalvis un jūra", bet plkst. 19 Kultūras akadēmijā (Ludzas 24) Jeļenas Jekimovas "No augšas", Kristīnes Vismanes "Holotropā elpošana" un Katrīnas Albužes "Cik stūru ir trijstūrim".

11. jūnijā plkst. 17 VEF mākslas centrā (Ūnijas 8, k. 7) būs skatāma Evas Vancānes izrāde "Pelni un putekšņi", bet plkst. 19 E. Smiļģa Teātra muzejā (E. Smiļģa 37/39) Leldes Feldmanes "Maldinošās medības", Elīnas Lankovskas "Kažoka otra puse" un Lienes Gravas "Pārsālīts".

12. jūnijā plkst. 16 E. Smiļģa Teātra muzejā būs skatāma Santas Kancevičas izrāde "Telenovele" un Sergeja Taraseņa "Līdzgaitnieks", bet plkst. 19 Dailes teātra mazajā zālē (Brīvības 75) Nadeždas Beļajevas "Mana mazā Žilī", Edgara Šļakotas "Dievlūdzēja šoseja" un Elīnas Lutces "Melot nedrīkst izlikties".

Biļetes nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs vai bilesuparadize.lv.

"Skroderdienas Silmačos" Latvijas Leļļu teātrī

Foto: LETA

"Skroderdienas Silmačos" Latvijas Leļļu teātrī tika iestudētas 2007. gadā un saņēma Spēlmaņu nakts žūrijas specbalvu "Par netradicionālu pieeju klasikas interpretācijai". Uz laiku izrāde tika izņemta no repertuāra aktieru sastāva maiņas dēļ, taču nu atjaunota un atgriežas uz teātra skatuves.

Blaumaņa pirms vairāk nekā 100 gadiem sarakstītajai lugai sākotnēji no kritikas puses tika paredzēts īss mūžs, taču izrādījās, ka attiecību modeļi un problēmas, ko rakstnieks tajos iekodējis, ir aktuāli visos laikos.

Biļetes nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs vai bilesuparadize.lv.

"Makbets" Nacionālajā teātrī

Foto: publicitātes

Izrādi, kuras žanrs ir izsmiekla traģēdija un kas vēsta par cilvēkā mītošajiem dēmoniem un cīņu ar tiem, iestudējis jaunais režisors Normunds Griestiņš. Izrāde veidota trash estētikā, kuras pamatā ir absolūta brīvība un distancēšanās no tiešas mākslas ietekmes, kas nozīmē nejauši, bet likumsakarīgi radītu vienreizēju izrādes koptēlu.

Režisors šogad absolvē Latvijas Kultūras akadēmijas teātra režijas bakalaura programmu, un izrāde ir viņa diplomdarbs. Normunds darbojas arī kā eksperimentālas mūzikas un performances mākslinieks. Lomās Latvijas Kultūras akadēmijas dramatiskā teātra aktieru kursa studenti.

Nākamā izrāde arīdzan šajā nedēļas nogalē - 12. jūnijā plkst. 18.30.

Biļetes nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs vai bilesuparadize.lv.

Dailes teātra diena Siguldā

Dž. Dž. Džilindžers
Dž. Dž. Džilindžers Foto: LETA

11. jūnijā notiekošā Dailes teātra diena sāksies ar Valmieras Drāmas teātra viesizrādi. Plkst. 12 Siguldas pilsētas kultūras namā varēs noskatīties Henriha Ibsena "Dr. Stokmani" – kādas idejas hroniku divās daļās, ko iestudējis Felikss Deičs.

No plkst. 14 līdz 18 Baltajā pilī pasākumā "Arnoldam Liniņam – 80" tiks pieminēts izcilais Dailes teātra režisors.

Plkst. 14 Siguldas pilsētas kultūras nama studijā "Cosmo" būs iespēja redzēt Lauras Grozas iestudēto telšu pilsētiņas drāmu "Brīvības 36".

Plkst. 14 Siguldas pilsētas kultūras nama kinozālē, atsaucoties uz rudenī plaši atzīmēto Dailes teātra 90. jubileju, būs iespēja noskatīties Laimas Žurginas sakārtoto programmu - kinožurnālus par Dailes teātri. Plkst. 16 kinozālē tiks rādītas seriāla "Latvijas teātra vēsture. Dailes teātris" 10. un 11. sērija, aptverot laika posmu no 1978. līdz 2010. gadam.

Plkst. 18 Siguldas pilsētas kultūras namā tiks rādīts Aleksandra Vampilova lugas "Atvadas jūnijā" iestudējums – režisora Mārtiņa Eihes debija Dailes teātrī.

Šā pavasara jubilāru Jāni Paukštello vēlreiz sveiks koncertzālē "Baltais flīģelis" plkst. 18 programmā "Tintē, bet balts", kurā kopā ar jubilāru uz skatuves būs Vita Vārpiņa, Ieva Pļavniece, Intars Rešetins, Juris Strenga un Ilze Grunte.

Viesizrāžu diena izskanēs plkst. 21 Siguldas pilsdrupu estrādē ar 2010. gadā Latvijas teātros visvairāk skatīto izrādi – Dž. Dž. Džilindžera iestudēto komēdiju "Ja mana sieva uzzinās...".

Biļetes nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs vai bilesuparadize.lv.

RĪGAS KLUBOS UN KROGOS

"Auļi"
"Auļi" Foto: publicitātes

Bites blūza klubā (Dzirnavu 34a) 10. un 11. jūnijā plkst. 22 uzstāsies "Latvian Blues Band".

"Bubamara" (Audēju 8) 11. jūnijā plkst. 22 uzstāsies "Old Fish Jazz Band".

"Cocoloco" (Pēterbaznīcas 17) 10. jūnijā notiks broken beats festivāls "Fragile Styles", kurā spēlēs "Crystral Sound System", DJ JP & DJ Johnson un DJ ShortKutz, bet 11. jūnijā spēlēs DJ Mojo Mann un DJ Estipois.

"Cuba Cafe" (Jauniela 15) 10. jūnijā spēlēs DJ Miks, bet 11. jūnijā DJ Aspirīns.

"Četros baltos kreklos" (Vecpilsētas 12) 10. jūnijā uzstāsies "Linga" un spēlēs DJ Andris Ozols, bet 11. jūnijā DJ Andis Miezītis.

"Depo" (Vaļņu 32) 10. jūnijā uzstāsies hārdroka grupa "Throw Away Heroes" (Somija), psihedēliskā roka grupa "Antenna" (ASV) un alternatīvā roka grupa "Danny Lips" (Somija), kā arī spēlēs DJ Guntis, bet 11. jūnijā spēlēs DJ Mārtiņš.

"I Love You" (Aldaru 9) 10. jūnijā spēlēs DJ Elīna Birze.

"Ļeņingrad" (Kalēju 54) 10. jūnijā plkst. 21 uzstāsies "Osiris Drinks Whiskey", bet 11. jūnijā spēlēs DJ Ma.Be..

LMA Studentu klubā (Raiņa 23) 10. jūnijā plkst. 23 uzstāsies "Baložu pilni pagalmi".

"Melnajā piektdienā" (Brīvības 193c) 10. jūnijā notiks metālmūzikas pasākums "Lietuvēns", kurā uzstāsies "Diseim", "Katalepsija", "Frailty", "Nighttales" un "Malduguns", bet 11. jūnijā notiks Latvijas "Wacken Metal Battle" fināls, kurā piedalīsies "Relicseed", "Flaying", "Sacramental", "Totenkopf", "Opifex" un "Sanctum".

"NABAKLAB" (Z. A. Meierovica 12) 10. jūnijā notiks pasākums "Sound Design Jam Sessions", kurā piedalīsies "Brokenchord" (Lietuva), "MondayJazz", Agnese Putna, Artis Tauriņš, Moire, Breakfake, Vibe 55, Artūrs Mednis un "Crystral Soundsystem", bet 11. jūnijā notiks pasākums "Sliptrick Records Showcase", kurā uzstāsies metālmūzikas apvienība "Scarlet Violet" (Itālija), rokgrupa "Confess" (Zviedrija) un metālgrupa "Thyreos" (Zviedrija).

"Pie Labvēlīgā tipa" (Raiņa 21) 10. jūnijā uzstāsies Ufo grupa, kā arī spēlēs DJ Japānis, bet 11. jūnijā DJ Edmunds.

"Pulkvedim neviens neraksta" (Peldu 26/28) 10. jūnijā spēlēs DJ Egons Reiters (augšstāvā) un DJ Raitis (apakšstāvā), bet 11. jūnijā DJ Artis Volfs (augšstāvā) un DJ AG (apakšstāvā).

"Rock'n'Riga" (13. janvāra 33) 10. jūnijā uzstāsies "Busy Bee", "Pūķa gars" un "Rebel Riot", bet 11. jūnijā "Wake NC" un "Nightstar", kā arī spēlēs DJ Dāvis Balodis.

KINO

"Hanna"
"Hanna" Foto: Kadrs no filmas

11. jūnijā plkst. 21 "Multikino" piedāvās kinomaratonu "Prāta spēles", kura laikā par īpašu cenu būs iespēja noskatīties filmas "Pirmkods" ("Source Code"), "Blakusparādības" un "Likteņa labotāji" ("The Adjustment Bureau").

12. jūnijā plkst. 19 kino "Rīga" (Elizabetes 61) piedāvās filmas "Latvija, manis nav" pirmizrādi. Filmas sižets balstīts uz patiesiem notikumiem par puisi, kurš, zaudējis māti, spiests pārcelties uz galvaspilsētu un meklēt savu vietu lielajā dzīvē. Lai arī filmas galveno varoni – 19 gadus vecu pusaudzi Miku spārno lieli sapņi un viņam izdodas satikt savu mīlestību Aneti, jaunietim tomēr pietrūkst pieredzes un ģimenes atbalsta, lai neapmaldītos dažādajās iespējās, ko dzīve viņam piedāvā, un viņš sevi pazudina...

Jaunā pilnmetrāžas filma "Latvija, manis nav!" uzņemta labdarības akcijas "SunRise" ietvaros kā unikāls labdarības projekts, kurā ziedojums ir pati filma. Režisors ir Ingemārs Muktupāvels, galvenās lomas atveido Māris Titovs un Egija Mangulsone.

TELEVĪZIJA

10. jūnijā plkst. 21 TV3 demonstrēs 2005. gada ģimenes filmu "Ducis ir lētāk 2" ("Cheaper by the Dozen 2") ar Stīvu Mārtinu galvenajā lomā.

11. jūnijā plkst. 10 TV3 piedāvās jaunu raidījumu "Esi gardēdis!", ko vadīs Liene Stepena un kurā šoreiz viesosies aktieris Egils Melbārdis.

11. jūnijā plkst. 21.20 LTV1 demonstrēs 2003. gada biogrāfisko drāmu "Hitlers: ļaunuma dzimšana" ("Hitler: the Rise of Evil").

11. jūnijā plkst. 21.35 LNT demonstrēs 2003. gada muzikālo drāmu "Hanija" ("Honey") ar Džesiku Albu galvenajā lomā.

12. jūnijā plkst. 21.40 LTV1 demonstrēs 2009. gada biogrāfisko drāmu "Margo" ("Margot").

12. jūnijā plkst. 23.25 TV3 piedāvās noskatīties F1 Kanādas GP sacīkstes.

PAR VĒL CITĀM IZKLAIDES IESPĒJĀM VAR UZZINĀT TVNET PASĀKUMU AFIŠĀ UN NOTIKUMU SADAĻĀ. KATRS LASĪTĀJS AICINĀTS KOMENTĀROS IETEIKT VĒL KĀDU PASĀKUMU VAI ATPŪTAS IESPĒJU ŠAJĀ NEDĒĻAS NOGALĒ!

TVNET arī aicina interesantākos nedēļas nogales izklaides momentus nofotografēt vai nofilmēt ar savu mobilo telefonu, lai pēc tam, izmantojot mobilo internetu, ātri un ērti atsūtītu foto vai video mums uz e-pasta adresi: reportieris@tvnet.lv. Labākajiem Latvijas mobilajiem reportieriem paredzētas iknedēļas balvas - mobilie tālruņi un bezmaksas internets telefonā!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu