"Rīgas ritmos" šovasar Beady Belle un Karmena Souza

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Džeza mūzikas festivāla "Rīgas ritmi" vasaras sesija šogad sāksies 28.jūnijā, laikā līdz 2.jūlijam piedāvājot astoņus koncertus un 11 meistarklases.

Vērienīgākie koncerti notiks Rīgas Kongresu namā, vakara koncerti un "jam session" notiks klubā "Artelis", bet brīvdabas koncerti, kurus varēs apmeklēt bez maksas, norisināsies brīvdabas atpūtas parkā "Egle", trešdien žurnālistiem pavēstīja festivāla rīkotāji.

Festivāla oficiālais atklāšanas koncerts norisināsies pie tirdzniecības centra "Origo", piedāvājot publikai lietuviešu saksofonista Kestuta Vaigiņa un "Mirage Octet" priekšnesumu kopā ar pašmāju dziedātājiem Laimi Rācenāju un Diānu Pīrāgs.

30.jūnijā Rīgas Kongresu namā uzstāsies flamenko ģitāras virtuozs Eduardo Niebla un kaboverdiešu dīva Karmena Souza, savukārt klubā "Artelis" koncertu sniegs oriģinālais eksperimentālā džeza trio "Das Kapital".

1.jūlijā Rīgas Kongresu namā uzstāsies Vācijas džeza zvaigzne Tils Brenners un Kubas klaviermūzikas atklājums Alfredo Rodrigess. Tikmēr klubā "Artelis" koncertu sniegs itāliešu džeza brīnumbērns Frančesko Kafiso, bet brīvdabas atpūtas parkā "Egle" uz skatuves kāps amerikāņu džeza dziedātājs Filips Hamiltons, kurš muzicēs kopā ar Latvijas jaunajiem dziedātājiem – Hamiltona vokāla meistarklašu dalībniekiem. Tāpat šajā vakarā "Eglē" uzstāsies Aleksa Vilsona salsas orķestris ("Alex Wilson Salsa Orchestra").

Savukārt festivāla vasaras sesijas pēdējā dienā klausītāji varēs dzirdēt norvēģu modernā džeza apvienību "Beady Belle" un pianistu Aleksu Vilsonu.

11 meistarklases

Šovasar no 28. jūnija līdz 2.jūlijam notiks arī 11 meistarklases. To nodarbības vadīs astoņi pasaulē atzīti, izcili mūziķi un pedagogi, sniedzot jaunajiem talantiem iespēju gūt jaunas teorētiskas un praktiskas zināšanas. Meistarklašu dalībniekiem būs iespēja apmeklēt arī pusdienas meistarklasi pie tādiem pasniedzējiem kā vokāliste Karmena Souza (Carmen Souza), saksofonists Daniels Erdmans (Daniel Erdmann), ģitārists Eduardo Niebla (Eduardo Niebla) un perkusionists Edvards Perauds (Edward Perraud).

Vokālists un trombonists Intars Busulis (no kreisās), Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departamenta nodaļas vadītāja Vita Timermane-Moora, festivāla "Rīgas ritmi" mākslinieciskais direktors Māris Briežkalns un festivāla direktore Diāna Briežkalne piedalās starptautiskā mūzikas festivāla "Rīgas ritmi 2011" preses konferencē
Vokālists un trombonists Intars Busulis (no kreisās), Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departamenta nodaļas vadītāja Vita Timermane-Moora, festivāla "Rīgas ritmi" mākslinieciskais direktors Māris Briežkalns un festivāla direktore Diāna Briežkalne piedalās starptautiskā mūzikas festivāla "Rīgas ritmi 2011" preses konferencē Foto: LETA

Meistarklases visu nedēļu sniegs pianists Alekss Vilsons (Alex Wilson) un vokālists Filips Hamiltons (Philip Hamilton).

"Rīgas ritmu" meistarklašu organizētāja Sabīne Ozoliņa pastāstīja, ka meistarklašu dalībniekiem nav noteikts vecuma ierobežojums. Tās paredzētas interesentiem ar dažādu līmeņu pieredzi – iesācējiem, amatieriem un profesionāļiem. Iepriekšējā muzikālā pieredze ir vēlama, taču nav obligāta.

Pieteikšanās meistarklasēm noslēgsies 24. jūnijā. Nodarbību dalībnieki varēs bez maksas apmeklēt arī visus festivāla "Rīgas Ritmi 2011" koncertus Rīgas Kongresu namā.

Biļetes uz festivāla koncertiem iegādājamas "Biļešu servisa" tirdzniecības vietās un internetā, to cena ir no 10 līdz 30 latiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu