«Positivus» papildina franču skreča kvartets «C2C» u.c.

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šovasar «Positivus» festivāla bagātīgo mūziķu klāstu papildinās arī Baltijas blūza grupas «Latvian Blues Band» uzstāšanās, informē «Positivus Music» pārstāve Maija Anna Ludbārža. Festivāla programmu papildinās arī atraktīvā franču dīdžeju apvienība «C2C», pašmāju «The Sound Poets» un lietuviešu alternatīvā poproka apvienība «Rasabasa».

Salacgrīvā šovasar uzstāsies pozitīvi atraktīvā četru franču dīdžeju apvienība «C2C», kas radījusi vairākus daudzās radiostacijās skanošus hitus un savos priekšnesumos ar skreča elementiem un dzīvajiem vokāliem aizraujoši izpilda savu mūziku. Grupas uzstāšanās ir reizē tehniski spožu un rotaļīgu elektronikas, soula un hiphopa stilu apvienojums. Savos skanīgajos džeza skaņdarbos «C2C» iekļauj iespaidīgu mūzikas instrumentu diapazonu - no akustiskajām ģitārām un basģitārām līdz taustiņu un stīgu instrumentu klāstam.

Festivālā uz «Tele2» skatuves koncertēs latviešu grupa «Latvian Blues Band». Nešaubīga pārliecība, ka blūzs arī 21. gadsimtā ir mūzikas pasaules pamatu pamats, ir ļāvis «Latvian Blues Band» jau 1997.gadā kļūt par vienu no starptautiski pazīstamākajām latviešu grupām, regulāri piedaloties blūza festivālos visā pasaulē. Savas karjeras laikā grupas mūziķi ir sadarbojušies ar vairāk nekā 200 blūza māksliniekiem, tai skaitā kā iesildītāji uzstājušies kopā ar Džo Kokeru, Koko Montoiju un citiem, izpelnoties pat «Eiropas blūza fenomena» nosaukumu.

Savukārt «Nordea» skatuvi papildinās viena no patlaban aktuālākajām latviešu poproka grupām «The Sound Poets». Dēvēti par emocionāli inteliģentā poproka pārstāvjiem, «The Sound Poets» kopš grupas dibināšanas 2006.gadā ir saņēmuši godpilno Latvijas Mūzikas balvu par savu hitu «Kalniem pāri», izdevuši debijas albumu «Sound Poetry», kas tika atzīts par vienu no gada labākajiem albumiem, kā arī iesildījuši «Prāta vētru» pagājušās vasaras koncerttūrē Latvijā.

«Nordea» skatuves programmu papildinās arī grupa «Rasabasa», kas ir četru mūziķu apvienība no Lietuvas un Norvēģijas un festivālā uzstājusies arī iepriekš. Grupa pastāv kopš 2009.gada un savā mūzikā apvieno popu, elektroniku un alternatīvo roku.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu