Lorinai Hilai piespriež trīs mēnešu cietumsodu (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV hiphopa mūzikas dziedātājai Lorinai Hilai (Lauryn Hill) pirmdien tika piespriests trīs mēnešu cietumsods, kā arī trīs mēnešu mājas arests un 50 tūkstošu ASV dolāru (27 tūkstošu latu) naudassods par nodokļu nemaksāšanu. Sodu 37 gadus vecajai Hilai piesprieda tiesnesis Ņūdžersijas štata Ņuarkas pilsētā.

Bijusī grupas «Fugees» dalībniece pērn atzina sevi par vainīgu trīs apsūdzībās saistībā ar to, ka nebija samaksājusi nodokļus par vairāk nekā 1,8 miljoniem dolāru, ko viņa nopelnīja no 2005. līdz 2007. gadam.

Dienu pirms soda piespriešanas dziedātāja samaksāja vismaz 504 tūkstošus dolāru (269 tūkstošus latu) nodokļos un soda naudās.

Hila paziņojumā tiesnesim paskaidroja, ka bija nodomājusi samaksāt nodokļus, bet neesot spējusi to izdarīt, jo aizgājusi no sabiedriskās dzīves un beigusi muzikālo karjeru, lai audzinātu savus bērnus.

Hilai ir seši bērni, tostarp pieci no Boba Mārlija dēla Roena Mārlija.

Dažas dienas pirms sprieduma, Hila noslēdza līgumu ar «Sony», lai iegūtu līdzekļus nodokļu parāda nomaksai, un pēc ilgāka klusuma publiskoja jaunu dziesmu «Neurotic Society (Compulsory Mix)».

Hila 1998.gadā ieguva piecas «Grammy» balvas par soloalbumu «The Miseducation of Lauryn Hill».

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu