NT viesosies Jelgavā, Ventspilī un Madonā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nacionālais teātris

Latvijas Nacionālais teātris Jelgavas pilsētas kultūras namā viesosies 18.aprīlī ar izrādi «Mī…mālēt» un 3.maijā ar «Žurka (ne)būs». Ventspilī Teātra namā «Jūras vārti» 26.maijā ar izrādi «Trīs vīri kūrortā» un Madonas kultūras namā 7. jūnijā ar izrādi «Latgola.lv».

Leldes Stumbres izrāde «Mī… mālēt» Mihaila Kublinska režijā ir tapusi kā veltījums Lāsmai Kugrēnai un Voldemāram Šoriņam viņu jubilejas gadā.

Kā ierasts Leldes Stumbres lugās, centrā ir spēcīga pretrunu plosīta personība. Šoreiz tā ir māksliniece Tija Aumale. Mākslinieces dzīve ir tikpat spilgtam krāsām mālēta kā viņas darbi. Izrāde ir par mākslas un kultūras vietu mūsdienu sabiedrībā.

Lomās: Lāsma Kugrēna, Voldemārs Šoriņš, Evija Skulte un Jānis Āmanis. Scenogrāfs Aigars Ozoliņš, kostīmu māksliniece Liene Rolšteina, gaismu māksliniece Baiba Sīmane-Ambaine, muzikālais noformējums Valdis Zilveris. Producente Ilona Matvejeva. Izrādes scenogrāfijā tiek izmantotas mākslinieces Evijas Ķirsones gleznu reprodukcijas.

«Mī… mālēt»
«Mī… mālēt» Foto: Nacionālais teātris

Arī šogad Latvijas Nacionālajā teātrī 27.marts – Starptautiskā Teātra diena - tradicionāli tika svinēta ar politiski muzikālo uzvedumu «Žurka (ne)būs!».

Tā scenārija autori ir dramaturgs Jānis Balodis, stāvkomēdiju profesionālis Jānis Skutelis un aktieris Mārtiņš Egliens, savukārt piedalās visi asprātīgākie Nacionālā teātra aktieri.

Uzveduma pirmajā daļā ir aizvadītā gada sabiedriski politisko aktualitāšu tops Latvijas Nacionālā teātra (LNT) skatījumā. Otrajā daļā Raimonda Petrauska asprātīgs skatījums uz atsevišķu latviešu dziesmu apbrīnojamo melodisko līdzību ar populāriem pasaules hitiem, no kā var secināt, ka labākajām pasaules melodijām saknes patiesībā meklējamas Latvijā. Ir arī parodija par Eirovīzijas nacionālo atlasi.

«Žurka (ne)būs!».
«Žurka (ne)būs!». Foto: Nacionālais teātris

Lielu skatītāju popularitāti ir iemantojuši Ēriha Kestnera «Trīs vīri kūrortā». Režisors Valdis Lūriņš, galvenajās lomās Voldemārs Šoriņš, Ivars Kļavinskis un Mārtiņš Egliens.

Šīs izrādes atslēgas vārds ir «pasaka». Tas ir labestības caurstrāvots stāsts par labo miljonāru, kurš vēlas pavērot, kā cilvēki pret viņu izturēsies, nezinot viņa sociālo statusu. Tas ir arī stāsts par trūcīgo, bet talantīgo jaunekli Frici, kurš gūst panākumus, jo tiek novērtēts viņa talants un krietnums. Izrādē ir skaista mīlestība no pirmā acu uzmetiena, neraugoties uz to, ka jauneklis ir nabags, bet meitene - miljonāra vienīgā meita. Labais uzvar, bet «ļaundari» saņem sodu.

Lomās: Voldemārs Šoriņš, Ivars Kļavinskis, Mārtiņš Egliens, Zigurds Neimanis, Egils Melbārdis, Sanita Pušpure, Dita Lūriņa, Dace Bonāte, Ilze Rudolfa, Mārcis Maņjakovs, Gundars Grasbergs, Marija Bērziņa, Inga Misāne, Juris Jope, Valdis Zilveris.

«Latgola.lv»
«Latgola.lv» Foto: Nacionālais teātris

Lomās: Uldis Dumpis, Dace Bonāte, Anna Klēvere, Daiga Gaismiņa, Daiga Kažociņa, Indra Burkovska, Voldemārs Šoriņš, Līga Liepiņa, Gunta Virkava, Gundars Grasbergs, Valdis Zilveris un Mārtiņš Egliens.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu