«Rīgas ritmi» meklēs jaunos džeza talantus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pēc piecu gadu ilgas klusēšanas starptautiskais mūzikas festivāls «Rīgas ritmi» radis iespēju atjaunot starptautisko džeza mākslinieku konkursu, kas šajā pavasarī būs galvenais festivāla pavasara koncertu sesijas notikums, šonedēļ žurnālistiem stāstīja fonda «Mūsdienu mūzikas centrs» mākslinieciskais direktors Māris Briežkalns. Konkursa «Riga Jazz Stage 2013» finālā šoreiz piedalīsies 12 džeza vokālisti, pārstāvot Horvātiju, Spāniju, Lietuvu, Poliju, Igauniju, Slovākiju, Beļģiju un arī Latviju. No Latvijas šajā konkursā piedalīsies Elīna Viļima, Evelena Protektore un Inese Bērziņa.

Meklēs jaunus džeza vokālistus

Kopumā konkursā šogad pieteicās 32 pretendenti. Atšķirībā no nākamā gada, kad konkurss būs vēl vērienīgāks, šogad sacensība notiks vien vokālistu starpā. Nākamajā gadā, kad konkurss būs viens no Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas projektiem, «Riga Jazz Stage» notiks jau trīs dienas, un konkurss notiks ne tikai vokālistiem, bet arī saksofonistiem.

Dalībnieku sniegumu vērtēs starptautiska žūrija, kuras vidū būs arī komponists Raimonds Pauls un konkursa 2004.gada uzvarētājs - dziedātājs Intars Busulis. Konkursa uzvarētāji pretendē uz balvu fondu 2200 eiro (1546 latu) apmērā, kā arī uz specbalvu no Paula. Uzvarētājiem tiks nodrošinātas arī iespējas piedalīties «Pori Jazz», «Rīgas ritmi» un «Nomme Jazz» festivālos.

Pauls minēja, ka viņa specbalva būs naudas balva un šo balvu viņš piešķirs labākajam vokālistam. Komponists ar ierakstu palīdzību jau ir iepazinies ar konkursa finālistu vokālajām spējām, un viņš ir pārliecināts, ka finālistu vidū ir vairāk talantīgu izpildītāju. Paula īpašā balva tiks vokālistam, kurš atstās vislabāko iespaidu, raisot patīkamas emocijas.

«Rīgas ritmu» pavasara koncertsērija

Konkursa «Riga Jazz Stage 2013» koncerts notiks 25.aprīlī kinoteātrī «Splendid Palace», taču bez tā festivāls savā pavasara koncertu sērijā piedāvās arī citus interesantus koncertus.

"Moller Auto Lidosta" valdes loceklis Ilgvars Ļubka (no kreisās), fonda "Mūsdienu mūzikas centrs" mākslinieciskais direktors Māris Briežkalns, nodibinājuma "Rīga 2014" vadītāja Diāna Čivle, maestro Raimonds Pauls, festivāla "Rīgas ritmi" un konkursa "Riga Jazz Stage" direktore Diāna Briežkalne, "Tele 2" valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs un mūziķis, "Riga Jazz Stage" laureāts Intars Busulis piedalās preses konferencē, kurā iepazīstina ar mūzikas festivāla "Rīgas ritmi 2013" pavasara koncertu sēriju
"Moller Auto Lidosta" valdes loceklis Ilgvars Ļubka (no kreisās), fonda "Mūsdienu mūzikas centrs" mākslinieciskais direktors Māris Briežkalns, nodibinājuma "Rīga 2014" vadītāja Diāna Čivle, maestro Raimonds Pauls, festivāla "Rīgas ritmi" un konkursa "Riga Jazz Stage" direktore Diāna Briežkalne, "Tele 2" valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs un mūziķis, "Riga Jazz Stage" laureāts Intars Busulis piedalās preses konferencē, kurā iepazīstina ar mūzikas festivāla "Rīgas ritmi 2013" pavasara koncertu sēriju Foto: LETA

Festivāla pavasara koncertsērija sāksies 24.aprīlī ar koncertu klubā «Kaļķu vārti», kurā uzstāsies džeza trio «A.Spell». Šajā jaunās paaudzes džeza trio apvienojušies Dienvidāfrikas un Šveices mūziķi.

Pēc konkursa finālistu koncerta 26.aprīlī sekos gan uzvarētāju apbalvošana, gan arī īpašs koncerts ar Latvijas Radio bigbenda piedalīšanos. Šis koncerts notiks Rīgas Kongresu namā, un koncerta pirmajā daļā tiks paziņoti «Riga Jazz Stage 2013» laureāti un galveno balvu ieguvēji, bet koncerta otrajā daļā būs iespēja redzēt Latvijas Radio bigbendu kopīgā koncertā ar vienu no pasaules virtuozākajiem bundziniekiem Džodžo Maijeru īpašā programmā «Buddy Rich 25th Anniversary», kas veltīta pasaules slavenā bundzinieka Badija Riča atceres 25 gadadienai.

Koncerta dienā Rīgas Kongresu namā notiks arī Maijera meistarklase, kurā būs iespēja iepazīties ar šā slavenā bundzinieka spēles manieri.

«Rīgas ritmu» pavasara koncertu sērija tiks noslēgta ar lielisku koncertu 27.aprīlī Rīgas Kongresu namā, kurā klausītājiem būs dota iespēja dzirdēt grupu «Naturally 7». Briežkalns uzsvēra, ka «Naturally 7» ir slavas virsotnē esoša grupa, kas savā skanējumā apvieno gan harmonisku dziedāšanu, gan bītboksu, gan arī izpilda apbrīnojami precīzu mūzikas instrumentu imitāciju. «Jebkuram sevis cienošam dziedātājam būtu jāapmeklē šis koncerts, lai redzētu jaunākās tendences vokālajā žanrā,» sacīja Briežkalns.

Jau 17 gadus kopā ar «Rīgas ritmiem» ir mobilo sakaru, fiksēto telekomunikāciju un datu pārraides operators «Tele2». Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs pauda, ka, pateicoties festivālam «Rīgas ritmi», Rīga veidojas par labu džeza konferences centru Baltijas mērogā un drīzumā tas varētu sasniegt arī pasaules mērogu. Viņš arī pauda prieku, ka festivāls ir atjaunojis konkursu, jo tas ir nozīmīgs notikums jaunajiem džeza dziedātājiem.

Biļetes uz festivāla piedāvātajiem koncertiem var iegādāties «Biļešu servisa» tirdzniecības vietās, un «Tele2» saviem klientiem uz šiem pasākumiem piedāvās īpašas atlaides.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu