Šodien atvadīšanās no dzejnieka Imanta Ziedoņa (26)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Rīgas Domā notiek atvadīšanās no aizsaulē aizgājušā tautā mīlētā dzejnieka Imanta Ziedoņa.

Atvadīšanās no dzejnieka notiks Rīgas Domā no plkst. 10:00 līdz 13:00. Šajā laikā baznīcas durvis būs vērtas ikvienam, bet plkst. 13:00 sāksies Ziedonim veltīts dievkalpojums, ko vadīs mācītājs Juris Rubenis.

Saistībā ar izvadīšanu vietām ir noteikti transportlīdzekļu stāvēšanas un apstāšanās ierobežojumi. Tie attieksies uz Herdera laukumu, Bīskapa gāti no Herdera laukuma līdz 11.novembra krastmalai, 11.novembra krastmalu posmā un virzienā no Bīskapa gātes līdz Poļu gātei, 11.novembra krastmalas 45 metru garu posmu virzienā no Poļu gātes līdz Bīskapa gātei.

TVNET jau vēstīja, ka pirms nedēļas 79 gadu vecumā mūžībā aizgājis tautā mīlētais dzejnieks Imants Ziedonis.

Viņš bija latviešu dzejnieks, publicists, īsās prozas (epifāniju) autors, tulkotājs, scenārists, politiķis un viens no populārākajiem latviešu literāro pasaku autoriem. Tāpat Ziedonis paliks atmiņā kā spilgts atmodas laika politiskais darbinieks.

Literāta laikabiedri TVNET apliecināja, ka viņa aiziešana viņsaulē viennozīmīgi ir liels zaudējums Latvijai. Rakstnieks Andris Kolbergs pauda viedokli, ka viņa dzejai ir nepārvērtējama nozīme, kamēr dzejnieks Knuts Skujenieks sacīja, ka Ziedonis ir nozīmīga figūra latviešu literatūrā.

«Man personīgi Ziedonis ir visģeniālākais rakstnieks. Viņš bija tik emocionāli bagāts un latviešu valodai dzejā piešķīra lielu vieglumu. Esmu desmit reizes izlasījis «Krāsainās pasakas». Ziedonis ir vienreizējs ģēnijs,» TVNET norādīja diriģents Gido Kokars.

Komentāri (26)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu